Takip Et

Aydın futbolu ve dostluk...

Aydın’ı profesyonel liglerde temsil eden iki ekip Aydınspor 1923 ile Nazilli Belediyespor taraftarları arasında yıllardır oluşturulamayan birlikteliği, dostluğu malum herkes biliyor. 
Öncelikle tüm saldırılara ve kötü şartlara rağmen Bingölspor deplasmanından puanla dönen Aydınspor 1923’lü futbolcuları cesaretlerinden ve mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Çünkü, öylesine tasvip edilemeyecek olayların yaşandığı bir maç atmosferinden her takım kolay kolay puan alamaz.

Aydınspor 1923’ün Bingöl’de yaşadığı olayların üzerine, Nazilli Belediyespor taraftarları sosyal medya üzerinden olayı kınadıklarını belirterek, Aydınspor 1923’e geçmiş olsun mesajı göndermiş. Bu mesaj, şimdiye kadar birçok kez gündeme gelmesine rağmen gerçekleştirilemeyen, yeşeremeyen dostluğun, birlikteliğin ışıltısıydı. Nazillili taraftarların, Aydınspor 1923’e destek olmalarına, duyarlılık göstermelerine, dostluk için uzatılan bir zeytin dalı olarak bakmak gerekiyor. Bunun karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum. Bu saatten son bir üst lige çıkmanın hesaplarını yapan iki kulübün yönetimine, iki camia arasındaki ilişkileri, dostluğu, birlikteliği canlandırma görevi de düşüyor. Başta Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmak üzere, Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor camiasının önde gelenleri, taraftarlar bu saatten sonra aradaki buzları eritmek için somut adımlar atmalı. Kırgınlığın dargınlığın kimseye ve Aydın’a faydası yok. İki camia birlik olursa Aydın futbolunun gerçek gücü de ortaya çıkar. Artık bu saatten sonra çıkmaması için de bir neden olacağını sanmıyorum.

KRİTİK HAFTALAR!
Aydın Amatör Süper Lig’de son haftalara yaklaşırken, artık kritik, telafisi olmayan, tansiyonun yüksek olduğu maçlar oynanıyor. Bu kritik haftalara hakem hataları, zeytin çekirdeğini doldurmayacak gereksiz çekişmeler, ağızlardan çıkan bir iki söz de eklenince kavgalar, tartışmalar kaçınılmaz oluyor. Geçtiğimiz Pazar günü Atça Stadı’nda aynı beldenin, aynı sahayı kullanan iki takımı Salavatlı Belediyespor ile Atça Belediyespor arasında oynanan maçın içinde ve sonunda yaşanan istenmeyen olaylara şahit oldum. Maçta olay çıkacağı, maç öncesi iki takımın da forma renkleri aynı olunca, yaşanan inatlaşmadan belliydi. Maçın bitiş düdüğünün ardından saha karıştı. Herkes kendine göre haklıdır. Ancak, öfkenin, şiddetin kimseye faydası yok. Özellikle kritik haftalarda kulüp yöneticilerine, antrenörlere büyük görevler düşüyor!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.