Takip Et

Nihayet...

Aydın’da tek olmasına rağmen, açıldığı günden bu yana tesis anlamında yeterliliğe sahip olmayan, var olan tesisi de kullanamadıkları için öğrencileri sıkıntı çeken bir okul var. 2009 yılında eğitim öğretime açılan İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin spor tesisi ve malzemeleri anlamında eksiklerinin giderilmesi için tam 4 yıl sonra nihayet ciddi anlamda bir ödenek geldi. 
Spor Lisesi'ndeki öğrencilerin tesisler ve malzemeler yeterli olmadığı için zor şartlarda eğitim aldığı birçok kez yapılan haberlerle gündeme gelmişti. Bu eğitim öğretim yılının başında Hedef Gazetesi’nin İncirliova Temsilcisi Burhan Ceyhan, Spor Lisesi’nde yüksek atlama minderi olmadığı için geleceğin sporcuları olan öğrencilerin araç lastiklerinin üzerine atladığının haberini yaparak, utanç verici bir tabloyu gündeme getirmişti.

Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Günaydın, Aydın’da tek olan ve öğrencileri Türkiye çapında başarılar elde eden İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yatırım bütçesinden 300 bin TL ödenek aktarılacağını açıklamış. Bu belki de son dönemde Aydın’daki okullara gelen en iyi ödeneklerden biri.
“AK Parti olarak gerek bizler, gerekse Aydın Milletvekillerimizin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yatırım programından 300 bin TL İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne aktarılacak. Bu ödenek Spor Lisesi’nin fiziki yapısı ve voleybol, futbol ve basketbol gibi birçok spor alanı için kullanılacak” diyerek, “iktidar partisi olarak bizim sayemizde ödenek geldi” demeye çalışan İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Günaydın’a, zaten görevlerinin de Aydın’a hizmet etmek ve sorunların çözümü için çalışmak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hangi partiden, hangi birimden olursa olsun, İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin eksiklerinin giderilmesi için 300 bin TL ödeneğin çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü, artık bu tür sorunlar çözümsüz kalmamalı. Umarım en kısa zamanda gelecek ödenek sayesinde Spor Lisesi’nin eksikleri giderilir ve geleceğin sporcuları Aydın’a yakışır şartlarda eğitim alır.

Aydın’da ve Aydın sporunda yaşanan birçok sıkıntının giderilmemesi için hiçbir neden yok. Yeter ki, o sorunların çözümü için çalışılsın, görevler tam anlamıyla yerine getirilsin. Her zaman söylüyorum; istedikten sonra yapılamayacak bir şey yok…

Bu arada Aydın Merkez’in Voleybol 3. Ligi’ndeki tek takımı olan Aydın Belediyesporgücü’nün ligi bitimine 3 hafta kala düşmesi kesinleşti. Aydın’ın sporda başarı çıtası bir taraftan yükselirken, diğer taraftan düşüyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.