Takip Et

Göstermelik olmasın

Aydın sporunda sorunlar, eksikler bitmez. Bu eksiklerin en önemlilerinden biri Deplasmanlı Basketbol Ligleri’nde, Bölgesel Lig’de bir tane bile Aydın takımının mücadele etmemesiydi.

Basketbol branşı, Aydın’da futbol branşından sonra gelen en popüler branşlardan biri. Aydın’da altyapıda yetenekli sporcuların yetiştiği basketbol branşında, yıllardır düzenli olarak Deplasmanlı Lig’de mücadele eden bir kulüp olmadı. Birkaç yıl önce Aydın Belediyesporgücü Bölgesel Lig’e katılmış, dışarıdan da transferler yaparak mücadele ettiği ligde kalıcı olamamıştı.

Okullar arası ve kulüpler arası müsabakalarda özellikle son yıllarda Türkiye genelinde önemli başarılar elde eden basketbol takımlarının olduğu Aydın’da Deplasmanlı Lig’de bir takımın olmaması basketbolun kanayan yarasıydı. Bu sezon bu yara Aydın’dan iki takımın, Çine Madranspor ile Aydınspor 1923’ün katılımı ile sarılmaya çalışılacak.

Bildiğim kadarı ile iki kulüp de çoğunluğu Aydınlı olan, genç ve yetenekli basketbolcular ile Bölgesel Lig’de boy gösterecek. Aydınlı yetenekli basketbolcular Bölgesel Lig’de mücadele etmenin heyecanını yaşayacak. Aydın basketbolunda yıllardan bu yana hayal edilen, istenen şey buydu. Ancak, bir türlü kulüpler, özellikle belediye desteği olan kulüpler Büyük Erkekler Basketbol Yerel Ligi’nde mücadele etmek yerine, Basketbol Bölgesel Ligi’ne katılamamıştı.

Basketbol Bölgesel Ligi’ne katılma kararı alan Aydınspor 1923 Kulübü ile Çine Madran Spor Kulübü yöneticilerini kutluyorum. Aydın basketbolunun, Aydın’daki genç ve yetenekli basketbolcuların buna ihtiyacı vardı. Dilerim, iki kulübün Basketbol Deplasmanlı Bölgesel Ligi’ne katılımı göstermelik ve bir, iki sezonluk olmaz. Aydın’ın ve Aydınlı gençlerin istikrarlı bir şekilde Bölgesel Lig’de mücadele eden basketbol takımlarına ihtiyacı var.

Aydınspor 1923’e ve Çine Madranspor’a Basketbol Bölgesel Ligi’nde başarılar dilerim.

 

***

2013-2014 Futbol Sezonu Aydın Birinci Amatör Küme müsabakaları bu hafta sonu başlıyor. Geçen sezona oranla daha çekişmeli ve heyecanlı geçmesi beklenen Birinci Amatör Küme’de, kulüplerin centilmence ve başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.

Kazanan Aydın futbolu olsun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.