Takip Et

Dışarıya hizmet eden Aydın futbolu…

Aydın’da yetişip, başka illerin profesyonel takımlarına giden futbolcular kervanına her geçen gün yenileri ekleniyor. Geçen hafta SHÇEK Spor’dan Bucaspor’a giden başarılı oyuncu Yusuf Aykut ve Köprülüspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Batuhan Kamilçelebi’den sonra İbrahim Gülümser Gençefespor’dan Altınorduspor’a giden 12 yaşındaki forvet oyuncusu Yüksel Muhammet Bayar da bu kervana eklendiler.

Hafta sonu Aydın’dan 12 yaşında bir yetenekli futbolcunun daha profesyonel kulübün altyapısına transfer olduğunu duyduğumda sevindim, ama Aydın futbolunun diğer illerin kulüplerine hizmet eder duruma geldiği için de üzüldüm. Merak ediyorum Aydın’ın iki tane başarılı profesyonel kulübü varken, daha kaç Aydınlı yeteneği diğer illerin profesyonel kulüpleri kadrolarına dahil edecek.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta şampiyonluğa oynayan Altınorduspor’un Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geçen hafta Aydın’da oynanan Liseler arası Türkiye Şampiyonası Yarı Final maçlarına İzmir’den kalkıp futbolcu izlemeye geliyor, Aydın’da altyapıya önem veren kulüplerin yönetici ve antrenörleriyle görüşmeler yapıyor. Peki Aydın’daki profesyonel kulüplerin yöneticileri!

Şuanda şehrin takımı Aydınspor 1923, kendisini bir üst lige atmak zorunda. Herkes bunun farkında ve destekçisi. Ancak, 2. Lig’e yükselirken, onca transfer yapılarak yatırım yapılan altyapı da unutulmamalı. Belki de şuanki şampiyonluk sürecinde 10 kişi olan kulüp yönetiminden altyapıya ciddi anlamda ilgi göstermeleri beklenemez. Fakat altyapıya ilgi gösterilemiyorsa, hep söylenen, geçen sezon bir dönem oluşturulan özerk bir altyapı oluşturulmalı. Altyapının ayrı bir yönetimi olmalı. Altyapıya yıllık belli bir bütçe verilmeli ve altyapı yönetimi çeşitli gelirler sağlayarak kendi bütçesiyle ayakta durabilmeli. Aydın’da profesyonel olamadan başka illerin profesyonel takımlarına giden ve orada profesyonel olduğunda kulübe ödenen yetiştiricilik ücreti, altyapıdan satılan futbolcu gelirleri gibi kaynaklar kulübün geleceği olan altyapının olabilir. Altyapıya ciddi anlamda ilgi gösterilmez, önem verilmezse da, altyapıdaki futbolcular karanlıkta idman yapmaya devam ederse, 5-6 yıl sonra A Takım’da ilk 11’in yarısının Aydınlı futbolculardan oluşacağından, altyapıdan yetenekli genç futbolcuların yetiştirileceğinden kimse bahsetmesin!

Şimdi Aydınspor 1923 yetkililerine sorsak, Aydın’daki kulüplerden yetenekli futbolcuları transfer edememe konusunda mutlaka bir gerekçeleri vardır. Altyapıya önem veren kulüplerin yöneticilerine de, küçük yaştaki yetenekli sporcuların Aydın dışına gitmesi konusunda bir dokunsanınz, bin ah işiteceksiniz. Onlar da kendilerine değer verilmesini, ilgi gösterilmesini istiyor.

Hangi alanda olursa olsun, Aydın futboluna hizmet eden, Aydın futbolu için emek harcayan herkes bu konuya bir çözüm bulunması için bir şeyler yapmalı.
Yoksa Aydın başka illerin kaymağını, başka iller de yetenekli sporcular yetiştiren Aydın’ın güzel kaymağını yemeğe devam edecek…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.