Takip Et

Dökme suyla nereye kadar?

Aydın’da, belki de Türkiye’nin birçok yerinde spor kulüplerinin en büyük sorunu sabit gelir kaynaklarının olmaması, ekonomik destek bulamamalarıdır. Hele bir de deplasmanlı ligde mücadele ediyorsanız, işiniz daha da zor. Sağlam adımlar atabilmek, başarıda sürekliliği sağlayabilmek için mutlaka sabit gelire, sabit desteğe ihtiyacınız olmalı. 


Aydın’da özellikle deplasmanlı liglerde mücadele eden kulüplerin başarıda sürekliliği sağlamaları daha da zor. Çünkü bir sezon sonra mücadele ettikleri lige katılabilecek desteği bulup, bulamayacaklarını, hatta bir sonraki hafta deplasmana gidip gidemeyeceklerini bile bilmiyorlar. 

Aydın’ı Tekerlekli Sandalye 1. Ligi’nde temsil eden Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı, geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanına gidebilmek için maçtan bir, iki gün önce destek bulabilmiş. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Engelliler Komisyonu Başkanı Nuray Gülşen Altıntaş ve Aydınlı esnaflardan Engin Vural’ın destekleri ile Ankara Büyükşehir Belediyespor maçına gidebilmişler. Maçtan bir gün önce destek bulunca da, haliyle gece Ankara’ya gidip, gündüzünde de uykusuz ve yorgun bir şekilde maça çıkıyorlar. Sonucunda da 19 sayıyla mağlup olmuşlar. Buradan şu sonuç çıkıyor; üç kişi destek vermeseydi Aydın Engelliler Spor Kulübü Ankara deplasmanına gidemeyecekti.

Böyle bir ortamda engelli sporculardan nasıl başarı beklenir? Oynayacakları maçı mı düşünecekler, yoksa deplasmana gidip gidemeyeceklerini mi? Dökme suyla değirmen nereye kadar dönecek?

Bu durum sadece Engelliler Spor Kulübü’ne özgü değil. Aydın’ı Hentbol 1. Lig’de temsil eden PTT Spor için de aynı şey geçerli. Sadece voleybolda 3. Lig’de mücadele eden Aydın Belediyesporgücü, ekonomik anlamda aylık sabit geliri olan bir kulüp.

Aydın’da birçok branşta yetenekli genç sporcuların kendilerini Türkiye arenasında gösterebilecekleri takımlar yok. Çünkü kulüplerin deplasmanlı ligde mücadele edebilecek ekonomik güçleri yok. Aydın’da yetişen sporcular, başka illerdeki deplasmanlı lig takımlarına sıçrayamazlarsa, Aydın’da kaybolup gidiyor.

Aydın’daki kurum ve kuruluşlar, deplasmanlı liglerde mücadele eden kulüplere en azından deplasman maçları için araç desteği sağlamalı.

İl Özel İdaresi’nden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bu yıl için 5 Milyon 300 Bin TL ödenek aktarılıyor. Bu ödenekten Aydın’daki spor kulüplerine belirli yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan deplasmanlı liglerde mücadele eden kulüplere biraz daha fazla pay ayrılmalı. Belki de bu Aydın’da deplasmanlı liglere daha çok takımın katılmasını sağlar.
Büyük özverilerle, kulüpleri için destek arayan, Aydınlı gençlere spor yaptırmaya çalışan amatör spor kulüplerinin yöneticileri takdiri ve desteği hak ediyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.