Takip Et

Sporun siyasetteki temsilcileri

Bir yerel seçim daha yaklaşırken, belediye başkan adayları, henüz adaylıkları kesinleşmemiş aday adayları Aydın hakkında düşüncelerini anlatıyor, projelerinden de yavaş, yavaş bahsetmeye başladı.

 

Aydın gibi spor potansiyelinin, özellikle amatör spor potansiyelinin yüksek olduğu bir ilde, ne yazık ki henüz spor kulüpleri için projelerini açıklayan kimse olmadı. Özellikle Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayları’nın ağzından Aydın sporu hakkında bir şey çıkmıyor. Tabi, mevcut Başkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi projesi hakkında yaptığı açıklama dışında.

 

Son yıllarda İl Özel İdaresi’nin Aydın sporuna yaptığı katkıları herkes biliyor. Bu anlamda İl Özel İdaresi’nin yaptığı katkılarda emeği bulunan herkese teşekkür etmek gerek.

 

İl Özel İdaresi bütçesinden Aydın sporuna ciddi anlamda katkı sağlanmasında, İl Genel Meclisi Üyeleri’nin içinde, sporun içinden gelen ve halen sporun içinde olan kişilerin bulunması mutlaka önemli rol oynamıştır. Aklıma gelen isimlerden, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akşit, yine eski ASKF yöneticisi olan Pamuk Spor Kulübü Başkanı Kadir Mutlu, Yenipazar Gençlerbirliği Belediye Spor Kulübü Eski Başkanı Ünal Sarıoğlu, Atça Belediye Spor Kulübü’nün Eski Başkanı Erdinç Çeliksoy’un İl Genel Meclisi’nde spora daha fazla katkı yapılması konusundaki çalışmalarda etkileri olmuştur.

 

Ne yazık ki, Aydın Belediye Meclisi’nde İl Genel Meclisi’ndeki gibi sporun içinde olan ve sporun içinden gelenlerin sayısı, Aydınspor 1923 Kulübü Eski Başkanı Ahmet Gümüş’ün de istifa etmesinin ardından yok denecek kadar az. Durum böyle olunca, Belediye Meclisi’nde Aydın sporunu savunan, katkı sağlanması için mücadele veren de çok fazla olmadı. Eğer olsaydı, bugün köyler başta olmak üzere, Aydın’ın her noktasına hizmet götürmeye, yardım yapmaya çalışan Aydın Belediyesi, en son 2011 yılında yaptığı malzeme desteğinin ardından Aydın’daki amatör spor kulüplerinin tümüne destek olmaya devam ederdi. Bir yıl atıl durumda kaldıktan sonra yenileme çalışmaları anca geçen ay başlanan İlhami Ortekin Spor Tesisleri’nin yanı sıra Aydın’a yeni spor tesisleri de yapılırdı.

 

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla İl Özel İdaresi de kapanacağı için, bundan sonra Aydın sporunun en önemli destekçisi şüphesiz Aydın Büyükşehir Belediyesi olacak. Bu yüzden 30 Mart 2014’te yapılacak seçimlerde partilerin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayları’nın ilk sıralarında sporun içinden gelen kişiler mutlaka bulunmalı.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri’nin arasında sporun içinden olan kişilerin yer alması için Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na da önemli görev düşüyor. Aydın sporuna gerekli desteğin sağlanması için, siyasette mutlaka sporun temsilcileri olmalı.

 

Aydın’da seçimi kazanmak isteyenler, spor camiasının gücünü kesinlikle, ama kesinlikle unutmamalı. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.