Takip Et

Zirve fena karıştı

Aydın Amatör Süper Lig’de 19. hafta geride kalırken, son hafta alınan sonuçların ardından zirve yarışı iyice kızışırken, düşme potasındaki durum da zirveden farklı değil.
Şampiyonluk yarışı daha önce sanki iki üç takım arasında geçecek gibi görünürken, özellikle devre arasındaki transferlerle hesaplar karıştı. Şimdi, son 7 haftaya 6 takım şampiyonluk şansını devam ettirerek girdi.

Lider İncirliova’nın bay takım olduğu haftada 19. haftada alınan sonuçlar zirvede heyecanın artmasında büyük önem taşıyor. 32 puanlı zirve ortağı İsabeyli Şırlanspor’u yenen Atça Belediyespor, “yarışta ben de varım” dedi. Rakipleri ile puan farkı kapanan İncirliova Belediyespor, en azından liderliği kaptırmayarak avantajını korudu. Yıldızgücüspor’u evinde 2-1’le geçen Acarlar Belediyespor da, şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın bay takım olduğu haftada zirveye ortak oldu. Geriden gelmelerine rağmen şampiyonluk için ne kadar ısrarcı olduklarını Teknik Direktör Osman Aktar’ın, “Bozdoğan Belediyespor’u evinde yenmeye gideceğiz. Bu deplasmandan galip geldiğimiz an ligde şampiyonluğun en güçlü adayı Acarlar Belediyespor olacak” sözleri anlatıyor.

Devre arasında, ilk yarıyı lider bitiren İncirliova Belediyespor’un iskelet kadrosunu transfer etmesine rağmen şanssız puanlar kaybederek bir maç fazlasıyla liderin 5 puan gerisinde kalmasına rağmen Salavatlı Belediyespor da, iddiasını sürdürüyor.

Ligi ikinci sırada bitiren takımın da Bölgesel Amatör Lig’e yükselebilmek için baraj maçı oynayacağını da düşünürsek, şampiyonluk adayı 7 takım ikinciliği de en az şampiyonluk kadar önemsiyor.

Amatör Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Tuğlaspor ile Kurtuluşspor da üstlerindeki Sazlı Belediyespor ile Kuşadasıspor’un iki hafta bay olacaklarını düşünerek, şanslarını zorlayacaklar.

Bir tarafta şampiyonluk umudu, diğer tarafta ligde kalma umudu derken Amatör Süper Lig’de heyecan son haftaya kadar sürer.

Kalan 7 haftada çok çekişmeli, telafisi olmayan karşılaşmalar oynanacak. Özellikle zirve mücadelesi veren takımların birbirleri ile oynayacakları maçlar lig sonunda sevinecek takımları belirler. Zirve mücadelesi veren takımlar, birbirinden iyi kadrolara sahip. Kendi içinde sorun yaşamayan, takım ruhunu sahaya yansıtarak en az hata yapan takım sezon sonu sevinen takım olur.

Bekleyip göreceğiz, tabi sabırla…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.