Takip Et

Şampiyona yakışmadı

Çok değil, yaklaşık bir ay önce 28 Nisan’da İncirliova Belediyespor Amatör Süper Lig’de, şampiyonluk adayı Acarlar Belediyespor’u yenerek şampiyon olmuş ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselmişti. O gün İncirliova sokakları “Şampiyon İncirliova Belediyespor” tezahüratları ile inlemiş, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, kulüp yöneticileri başta olmak üzere, Kırmızı-Beyazlı camia sevinç yumağı oluşturmuştu. 

İncirliova Belediyespor camiasında şampiyonluk sevinci, kulüp tarihinde ilk kez Bölgesel Lig’e yükselme gururu tam bir ay sonra yerini belirsizliğe, sahipsizliğe bıraktı. Şampiyonluktan bir ay sonra yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmadı. Kulüp, zorunlu olarak mevcut yönetime kaldı. Bölgesel Lig’e yükselen bir kulübe, bu ortam yakışmadı.

Oysaki şampiyon olmak için bir ay öncesine kadar ne mücadeleler verilmişti. Şimdi ise, aynı camiada neler yaşanıyor!

Aslında bu Aydın futbolunun gerçeklerinden biri. Çünkü Aydın futbolunda üst yapı anlamında genelde sadece gün kurtarılmaya çalışılıyor. Planlar ve hedefler, bir sezonluk, bazın bir aylık, bazen de günlük yapılıyor. Geleceği düşünerek üst yapıda uzun vadeli çalışmalar yapan kulüp sayısı yok denecek kadar az. Böyle bir ortamda da, önceki sezon Amatör Süper Lig’in son sıralarında yer alan İncirliova Belediyespor’un bu sezon şampiyon olarak Bölgesel Lig’e yükselmesi ve şampiyon olduktan sonra yeni sezon öncesi sahipsiz kalması da gayet normal.

Şimdi İncirliova Belediyespor’da belirsizlik yerine, yeni sezonun hazırlıkları yapılsa, ilk kez mücadele edilecek Bölgesel Amatör Lig’de hedef doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılmaya başlansa daha iyi olmaz mıydı?

Bu ortamda başta İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay olmak üzere, bugüne kadar İncirliova Belediyespor’a hizmet etmiş herkese, İncirliovalılar'a büyük görev düşüyor. Çünkü, bugün İncirliova Belediyespor’un mücadele edeceği lige yükselebilmek için kaç kulüp ne mücadeleler veriyor, ne paralar harcıyor. Bu yüzden İncirliova Belediyespor’un başarısının kıymeti iyi bilinmeli.

Şimdi mevcut yönetimin kendi içinde yeni bir başkan seçerek yoluna devam edeceği konuşuluyor. Ne olur bilinmez, ama İncirliova Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’de sadece günü kurtarmamalı. Sezon öncesi ve sezon içinde sıkıntının yaşandığı bir kulüp olmamalı…

Tebrikler Eğitimgücü
Aydın’da salon sporlarında faaliyet gösteren kulüplerden biri olan Eğitim Gücüspor, geçtiğimiz hafta diğer spor kulüplerine örnek olacak bir bağışta bulundu. Yılmazköy İlkokulu’na bir adet bilgisayar bağışlayarak Aydın’da sportif faaliyetlerin dışında bir ilki gerçekleştiren Eğitimgücü Spor Kulübü Yöneticileri’ni tebrik etmek gerekiyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.