Takip Et

Aydın’a zarar vermeyin

Aydın’da artık gündem, Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler. Siyasilerin dışında, sokakta vatandaşlar, esnaflar da seçimleri konuşuyor. Birine merhaba deyip, sohbete başlasanız devamında konu birden seçime geliyor. Herkes kendine göre aday adayları ve aday olması gündemde olan isimler üzerinden değerlendirmeler yapıyor. CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte partilerin gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek Efeler Belediyesi, gerekse diğer ilçe belediyelerinde seçime girecekleri muhtemel isimler üzerinden farklı değerlendirmeler yapılıyor.

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla, bu seçim önceki seçimlerden biraz daha farklı ve zor geçecek. Önceki seçimlerden farklı olacağından mıdır bilinmez, bu seçimler öncesi siyasi gerginlik, özellikle sözlü tartışmalar erken başladı.

 

Bir gün bir partinin temsilcisi çıkıyor, belgeli, fotoğraflı veya belgesiz bir iddiada bulunuyor, ardından karşı taraf belgeli bir şekilde o iddianın doğru olmadığını savunuyor. Diğer gün başka bir konu ve iddialar derken, bir şeyler ortaya çıkarılmaya, gündeme getirilmeye çalışıyor. Bunlar daha başlangıç, Mart ayı yaklaştıkça görün ne iddialar, ne belgeler ortaya çıkacak.

Sonucun da ne mi olacak? Bu süreçte birileri bir şekilde zarar görecek. Ardından o meşhur tarih, Mart 2014’ta halkın kararı ile bir tablo oluşacak. Bu tabloya göre, seçimin etkisi bir dönem daha sürecek ve sular biraz durulacak. Kaybedenler, teknik direktörlerin “önümüzdeki maçlara bakacağız” sözü gibi, “eksiklerimizi, hatalarımızı gördük, önümüzdeki seçime hazırlanacağız” diyecek. Seçim öncesi yaşananlar, yaşanmışlığı ile kalacak.

 

Böylesine bir seçim maratonunda mücadele ederken, lütfen Aydın’a zarar vermeyin!

 

Süleyman Soylu’nun ardından

Yerel seçimlerde AK Parti’nin büyükşehir adayının Milletvekili Mehmet Erdem olacağı konuşuluyor, hatta kesin gözüyle bakılıyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun son dönemde Aydın’a üst üste ziyaretler gerçekleştirmesi, ilçelerde vatandaşlarla sohbetler etmesi, kamuoyunda “AK Parti’nin sürpriz ithal adayı Süleyman Soylu mu olacak?” şeklinde konuşmalara neden oldu.

 

Ayrıca son dönemde projeler açıklayarak gündeme gelen, adı AK Parti ile anılan Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu da, son açıklamasında, projelerini hayata geçirmesi için hükümet desteğinin şart olduğunu söyleyerek, açık bir mesaj vermiş.

Hepsini bekleyip göreceğiz…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.