Takip Et
  • 29 Temmuz 2013, Pazartesi

Spora harcanan milyonlar…

Aydın İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Orhan Ateş, geçtiğimiz günlerde Aydın'da son 5 yılda İl Özel İdaresi tarafından spora yapılan yatırımları, aktarılan kaynakları açıkladı. 
Türkiye’de amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapan ilk İl Özel İdaresi olarak tarihe geçen Aydın İl Özel İdaresi tarafından spora son 5 yılda 11 milyon 867 bin TL harcandığını ve birçok spor tesisinin yenilendiğini, Özel İdare’nin kapanacağı 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar da bu miktarın 13 milyon 727 bin TL olacağını belirtti.
Aydın’da İl Özel İdaresi tarafından son 5 yılda spora yapılan harcamalar, yapılan yatırımlar tartışılamaz. Özel İdare’den aktarılan kaynaklarla Aydın genelinde toprak sahalar kalmadı denecek kadar azaldı. Çok sayıda sahanın zemini sentetik çim yapılarak amatörler tozdan ve çamurdan kurtuldu.
Aydın İl Özel İdaresi’nden spora böylesine milyonlar harcanırken, keşke Aydın’a kazandırılan daha fazla yeni spor tesisleri kazandırılsaydı. Harcanan milyonlardan Aydın’ın ihtiyacı olan farklı spor tesisleri yapılsaydı. Mesela içinde yüzme havuzu, spor salonu, tenis kortu ve farklı spor alanları bulunan tam teşekküllü bir spor kompleksi gibi, Aydın Merkez’de yıllardır yapılmaya çalışılan atış poligonu ve futbolda altyapıya önemin artmasıyla Aydın Merkez’de yaşanan futbol sahası sıkıntısını azaltmak için birkaç yeni futbol sahası gibi…
Ama yine de, son 5 yılda Aydın’da İl Özel İdaresi tarafından spora yapılan bu büyük katkıda emeği bulunan herkese teşekkür etmek gerek.
Dilerim, önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Aydın’ın büyükşehir olmasıyla kapanacak olan İl Özel İdaresi’nin son 5 yılda her yıl artarak spora yaptığı yatırımlar bundan sonraki yıllarda da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.