Takip Et

Ne olacak bu tepkilerin sonu?

Hakem hataları, hakemlere yapılan itirazlar, hakem hataları sonucu tepkiler her sezon oldu, bundan sonra da mutlaka olacaktır. Çünkü herkes insan ve insanlar hata yapabilir. Fakat, önemli olan hataların en aza indirgenmesi ve hataların bir takımın bir sezonluk emeğine, bir maçın skoruna etki etmemesi.

Bu sezon Aydın’da amatör futbol ve basketbol liglerinde hakem kararlarına itirazlar artarken, hakemlerin vermiş olduğu kararların yanlış olduğu gerekçesiyle gösterilen tepkilerin boyutu da geçen yıllara göre büyüdü. Bunu son dönemde maçlarda ve maçlardan sonra kulüp yetkililerin gösterdikleri tepkilerden görmek mümkün.

Öncelikle basketbola bakacak olursak; genç erkek basketbol final maçından sonra sahaya polis ekipleri giriyor, Nazilli Belediyespor Takımı’nın antrenörü ikincilik kupasını almayarak, sporcuları da alkışla protesto ederek hakem kararlarına tepki gösteriyor. Küçük, büyük ve genç kategorisi fark etmeden birçok maçta antrenörler, hakem kararlarına ciddi tepkiler gösteriyor. Bunları hem haberlerden okuyor, hem de basketbol camiasındaki kişilerden duyuyoruz.

Amatör futbola gelince, son haftalarda kulüp yöneticileri artık hakemler hakkında çok ağır basın açıklamaları yapıyor ve birçok maçın sonunda hakemlere itirazlar ve tepkiler oluyor. Hakemin kırmızı kart gösterdiği futbolcuyu raporuna yanlış yazınca başka futbolcusu haksız yere ceza alacakken, fotoğraflarla hakemin hata yaptığı ispatlayan Evciler Spor Kulübü Başkanı Veli Kılışçı, “Hakem camiasına olan güvenimiz sarsıldı. Şampiyonu hakemler belirleyecek” diyor. Bozdoğan Belediyespor Genel Kaptanı Ersin Köse, Penaltılarımız, faullerimiz verilmiyor. Üzerimize oyunlar oynanıyor. Çifte standartlı yönetimler yüzünden emeğimiz boşa gidiyor” diyor. Tuğlaspor Kulübü Başkanı Ertan Kaya, “Hakem hatalarından dolayı birçok maçımızı ve oyuncularımızı haksız yere kaybettik. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bizim tüm maçlarımızdaki gözlemci ve hakemlere bir bakın verilen verilmeyen eyyamcılıkların tek tek görünmesini istiyoruz. Hakemler maçtan sonra hata yaptıklarını anladıkları için raporlarına 1 maç verilsin diye özür diliyorlar. Bizim gibi lobisi olmayan takımlar geçen sezon düşürdükleri gibi bu sezonda kıyıma başlamışlar. Son haftalardaki tüm hakem hatalarıyla alakalı bir açıklama yapılmasını merakla bekliyoruz” diyor.

Amatör Süper Lig’de son oynanan İncirliova Belediyespor ile Salavatlı Belediyespor maçında, uzatma dakikalarında yan hakemin vermediği, orta hakemin ise verdiği gol ile mağlup olan Salavatlı Belediyespor Kulübü’nün yetkilileri ateş püskürüyor.

Son dönemde yaşanan bu olaylar, güven ortamının kaybolması, gösterilen tepkiler Aydın sporu adına hiç hoş değil.

Ne olacak bu tepkilerin sonu? 

Ayrıca, geçtiğimiz hafta sonu Ülkücü Gençler tarafından İhlas Haber Ajansı Kameramanı Mehmet Barlas ve Haber Türk Aydın Muhabiri Durmuş Ali Kılınç’a yapılan saldırıyı kınıyor ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.