Takip Et

Spor da bu değil, dostluk da

Spor camiasındaki kişilerin dillerinden hiçbir zaman düşmez; spor dostluk ve kardeşliktir sözü. 

Fakat yıllardır Aydın’da ve Türkiye’de spor müsabakalarında yaşananları görüyoruz. Söylemler ile eylemler ne yazık ki birbirini tutmuyor. Dostluk ve kardeşlik, günlük başarılara ve bir galibiyet hırsına yeniliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü “Spor kardeşlik ve dostluktur” sözüne yakışmayan olaylara bakacak olursak;
Aydın 2. Amatör Küme’de Uzayspor ile Yavuzköyspor arasında oynanan şampiyonluk maçının başlama düdüğü ile birlikte iki takım futbolcuları arasında gerginlik de başladı. Sanki iki takım futbolcuları sahaya futbol oynamaya değil, tartışmaya, bağırmaya çıkmışlar. Daha 8. dakikada iki takımdan birer futbolcu kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu iki kırmızı kart maç içinde yaşanacak tartışmaların, istenmeyen olayların habercisiydi. Ve nitekim öyle de oldu. Daha maçın 20. dakikasında İzmir’den misafirlik için geldiği Aydın’da amatör maçları izlemeye gelen bir kişinin, “Bunlar futbol falan oynamıyor, böyle şampiyonluk maçı mı olur” diyerek Uzayspor ile Yavuzköyspor maçından ayrıldığına şahit oldum.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da Uzayspor’dan 3 futbolcu daha kırmızı kart gördü. Kırmızı kartı gören futbolcu yerde yatan futbolcuya vuruyor, bir diğeri üzerine basıyor. İlk yarıda Köşk’teki maçta nelerin yaşandığını bilmiyorum, herkes kendine göre haklıdır belki, ama bu yaşananlar futbol ve spora yakışmıyor. Bir 3 puan, bir şampiyonluk uğruna insanlar kendilerine yakışmayan hareketleri yapıyor.

Ardından akşam Fenerbahçe ile Galatasaray arasında derbi maç sonrası ülke genelinde iki takım taraftarları arasında yaşanan olayları televizyonda haberlerden izledik.

İstanbul’da bir Fenerbahçe taraftarı bıçaklanarak öldürülüyor. Hatay Reyhanlı’daki saldırının acısını yaşarken, Uşak, Adıyaman gibi birçok ilde maç sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları arasında sokaklarda istenmeyen olayları televizyonlarda izledik.

Hangi birinden bahsedeyim ki, İzmir’deki Göztepe– Tavşanlı Linyitspor maçı sonrası Atatürk Stadı ve çevresi savaş alanına dönüyor. Denizlispor deplasmanından dönen Bucaspor taraftarları Burharkent’te araçlara, dükkanlara saldırıyor.

Ve yine bu olaylar yaşanırken diyorum ki; Aydın’ın iki kulübü Aydınspor 1923 ile Nazilli Belediyespor arasındaki dostluk kulüplerin önde gelenleri tarafından yeşertilsin. Sporda istenmeyen olayları azaltmak için herkese görev düşüyor!

***
Kulüpler arası Küçük Kızlar Voleybol Türkiye Yarı Final Grubu maçlarında Aydın’ı başarıyla temsil ederek tarihinde ilk kez Türkiye Finallerine yükselen Söke Belediyespor Küçük Kız Voleybol Takımı’nı da kutluyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.