Takip Et

Suçlu kim?

Aydın’da basının özgürlüğü söz konusu olduğunda, yapılan açıklamalarda, söylemlerde, halkın haber alma kaynağı olan basın mensuplarının, haber alma ve haber yapma özgürlüğünden bahsedilir. “Basın özgürdür” denir. Ancak bazı eylemler, söylemlerdeki basın özgürlüğünü hiçe sayar. 

Aydın Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü Eylül ayının ilk oturumu sonrasında yaşananlar da bunlardan biriydi. 
Gergin geçen Aydın Belediye Meclisi Toplantısı’nın sonrası salonda bulunan MHP İl Başkanı Fevzi Köse, açıklama yapmaya başlıyor. Köse’nin açıklama yapmaya başlamasıyla birlikte, özel güvenlik görevlileri orada sadece görevlerini yapan, halkın haber alma kaynağı olan basın mensuplarına müdahale ederek, yaka paça, iterek salonun dışına çıkarıyor. Salonun dışında da tartışmalar devam ediyor. 

Olaydan bir gün sonra Aydın Belediyesi tarafından, basın mensuplarına yazılı bir açıklama gönderiliyor. MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin kamu alanında basın açıklaması yaparak suç işlediği, kanunlara aykırı hareket ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Toplantıya katılan basın mensuplarının basın özgürlüğü çerçevesinde haber alma ve haber yapma özgürlüğü vardır. Gerek belediyemizde, gerek dışarıda iddia edildiği gibi basın mensuplarına herhangi bir saldırı ve darp olmamıştır” deniliyor. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, konuyla ilgili açıklamasında bunu savunuyor. 

Sözde basın özgürlüğünden bahsediliyor, ancak orada açıklama yaparak, suç işledikleri iddia edilen partililer yerine görevlerini yapan, bir suç işlemeyen, haber alma ve haber yapma özgürlüğü bulunan basın mensupları yaka paça, zorla salondan çıkarılıyor. Bunlar video görüntülerinde açık olarak görünüyor. 


Evet, belki orada basın mensupları özel güvenlik görevlileri tarafından yumruk ve tekme ile darp edilmiyor, ama yapılan müdahalenin, davranışın, basın mensuplarına atılan tekmeden hiçbir farkı yok!

***

Kalp krizi sonucunu yaşamını yitiren Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım’a Allah’tan rahmet, ailesine ve iki yılda üçüncü belediye başkanı acısı yaşayan Acarlar halkına sabır ve başsağlığı dilerim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.