Takip Et

Darısı diğer bulvarların başına...

Aydın’ın önümüzdeki Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerin ardından Büyükşehir olacak olmasıyla son dönemde herkesin bildiği ve gördüğü gibi bir Büyükşehir hareketliliği yaşanıyor.

Özellikle Aydın Merkez’e bağlı, Mart ayından sonra mahalle olacak köylere belediye tarafından hizmetler, yardımlar götürülüyor ve ziyaretler sıklaşıyor.

Büyükşehir olacak Aydın’ın, kimileri tarafından eleştirilen, kimileri tarafından da övülen ilk battı çıktısı da geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Battı çıktının yapılmasının hemen ardından, geçtiğimiz hafta Atatürk Bulvarı’nın Kadın ve Doğum Hastanesi’nden battı çıktıya kadar parke taş olan kısmının yerine asfalt döküldü.

Her gün araçları ile Atatürk Bulvarı’nı kullanan tanıdıklarım da, “Bir asfalt yolu ne kadar değiştirmiş. Önceden çile çekiyormuşuz” gibi söylemlerde bulundu.

Ne diyelim, darısı parke taşı olan diğer caddelerin, bulvarların ve özellikle de Aydın’da en çok aracın işlediği Çevre Bulvarı’nın başına.

Çünkü, Aydın’ın en yoğun olan bulvarı olan ve ağır tonajlı kamyonların en çok kullandığı Çevre Bulvarı’nın bir kısmı bozuk ve birçok yeri çukurlaşmış durumda. Aydın’ın içine girmeden Çevre Bulvarı’ndan geçip giden başka ilden vatandaşların çoğu, Aydın’ı engebeli, düzgün olmayan Çevre Bulvarı ile biliyor. Birçok Aydınlı da, zemini bozuk olduğu için Çevre Bulvarı’nı kullanmamaya çalışıyor.

Büyükşehirlerde asfalt olmayan bulvar ve cadde bulmak çok zordur. Umarım, Aydın’ın Büyükşehir’e geçiş sürecinde altyapısı hazır olan bulvar, cadde ve yolların asfaltlaması da devam eder.

 

***

 

Yerel Seçimler öncesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı aylar öncesinde açıklanan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ardından MHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da belli oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın’da beklendiği gibi TBMM İdare Amiri ve Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Artık AK Parti’nin Büyükşehir Adayı bekleniyor. Bir ara Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun isminin konuşulduğu Aydın’da, Çerçioğlu ve Uzunırmak’ın ardından AK Parti’nin adayının Milletvekili Mehmet Erdem olma ihtimali yüksek.

Bekleyip göreceğiz… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.