Takip Et

Yeni Yönetim!

Spor Toto 2. Lig’e yükselen Aydınspor 1923 Kulübü’nde bundan sonraki icraatları artık yeni yönetim yapacak. Başarılı olmuş bir kulüpte göreve gelecek yeni yönetimin işi hiç de kolay olmayacak. Bundan sonraki süreçte yeni yönetimin yapacağı icraatlar hem Aydınspor 1923, hem de Aydın futbolu adına çok önemli. Bunun ne kadar önemli olduğu, geçtiğimiz hafta Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu’nun kulübe gerçekleştirdiği ziyarette bir kez daha gündeme geldi. ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç’ın ziyarette Aydınspor 1923 ile ilgili söylediği sözler belki de birçok taraftarın, Aydın futboluna ve amatör futbola emek harcayan insanların içinden geçen düşüncelerdi. 

Başkan Kıvanç, ısrarla üstüne basa basa “Aydınspor 1923 Aydın’dan yetişen gençlere sahip çıkmalı” dedi. Bu söz, birçok kişinin Aydınspor 1923 ile ilgili düşüncesi.


Çünkü, Aydınspor 1923 bugüne kadar hep bir üst lige yükselme mücadelesi verirken, Aydın’dan yetişen gençlere sahip çıkamadı. Belki yetenekli gençleri altyapısında toplayarak bünyesine kattı, ancak sahip çıkmak bu değildi. Aydın’daki birçok yetenekli genç futbolcuyu diğer illerin profesyonel kulüpleri kaptı.

ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, göreve gelecek yeni yönetimin kalıcı gelirden sonra çözmesi gereken en önemli konuyu açıkça ortaya koydu.

Başkan Kıvanç’ın ziyarette, “Aydın’da yetenekli futbolcular var. Bu gençleri ortaya çıkarmalıyız. Dışarıdan gelen futbolculara onca para vermek yerine, Aydınspor 1923’te oynayabilecek kendi çocuklarımızı oynatalım. Aydınspor 1923 3. Lig’den kurtuldu, artık öz kaynağa dönmeli. Aydın’da yetişen gençlere sahip çıkmalı, onlara değer vermeli. Aydın’da en az BAL Ligi’nde ve üstünde mücadele eden bir takım, Aydınspor 1923’ün pilot takımı olmalı. O kulüp sadece yetiştirici kulüp olmalı ve gelecek vaat eden ancak Aydınspor 1923’te forma şansı bulamayan genç futbolcular o takımda oynamalı. O zaman hem Aydın’daki genç yetenekler Aydınspor 1923’e kazandırılmış olur, hem de Aydınspor 1923’ün dışarıdan çok fazla futbolcuya ihtiyacı kalmaz” dediği gibi Aydınlı genç yeteneklere sahip çıkarak, onları kazanmanın yolu aslında çok basit. Artık yeni yönetim Aydın’da yapılamayanları yapmalı, hep söylenen pilot takım uygulaması hayata geçirilmeli. Tabi bu pilot takım uygulaması yaptık demek için yapılmamalı. Yapmak istedikten Aydınspor 1923’ün pilot takım uygulaması yapabileceği çok kulüp var. Altyapıya, gençlere yapılan yatırımın Aydınspor 1923’e neler kazandırabileceğini bu sezon kulüpte görev yapan yöneticiler gördü. Çünkü Aydın Belediyespor iken Aydınspor 1923’te yetişen ve bugün Altınordu’da profesyonel olan Halil İbrahim Tuna ile Bucaspor’da profesyonel olan kaleci Kemal Mert Özyiğit için o kulüplerin Aydınspor 1923’e ödediği yetiştiricilik bedellerini en iyi yöneticiler biliyor…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.