Takip Et

Kara Pazar’lar yaşamayalım

Aydın Amatör Küme’de 2013- 2014 Futbol Sezonu heyecanının başladığı geçtiğimiz hafta sonunda Türk futbolu kara bir Pazar’ı geride bıraktı. Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş arasında Olimpiyat Stadı’nda oynanan derbi maçın son dakikalarında yaşananları üzülerek izledik. Olimpiyat Stadı’nda ellerinde sandalyelerle koşturan taraftarların görüntüsünün, diğer ülkelerdeki maçlarda yaşanıp, dünya basınına yansıyan istenmeyen olaylardan hiçbir farkı yoktu. Bu olayın Beşiktaş’a nasıl bir zararı veya zararları olacağını bekleyip göreceğiz.

 

Aydın’da da geçtiğimiz sezonlarda amatör karşılaşmalarda istenmeyen olaylar yaşanmış, bu olayların kulüplere yansıyışı negatif olmuştu.

 

Aydın Amatör Küme’de yeni sezon sıkıntısız, olaysız bir şekilde başlarken, maçların oynandığı sahalardaki sessizlik yerini taraftarların, futbolcuların seslerine ve kararları belirleyen düdük seslerine bıraktı. Oynanan karşılaşmaların tamamında herhangi bir sıkıntı, istenmeyen olay yaşanmadı.

 

Galatasaray ile Beşiktaş derbisinde istenmeyen olayların yaşandığı haftada, Aydın Amatör Küme’de sorunsuz bir ilk haftanın geçtiğini görmek sevindirici. Umarım, Aydın Amatör Küme’de sezon başladığı gibi, centilmence, Fair-Play çerçevesi içinde devam eder ve kara Pazar’lar yaşamayız.

 

Sonuç ne olursa olsun, yapılan işin amatör spor olduğu unutulmamalı.

Birinci Amatör Küme’de Aydın Merkez’de oynanan ilk hafta maçlarına ve gruplarda alınan sonuçlara bakacak olursak da; güzel ve zevkli bir ligin geçeceğini düşünüyorum.

 

Hatırlanmak ve hatırlamak güzeldir

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetimi, bu sezon bir ilki gerçekleştirerek sezon öncesi Amatör Küme’de mücadele eden takımların antrenmanlarını ziyaret ederek, futbolculara birer tepsi baklava ikram etti. Ziyaretlerin Aydın Merkez’in dışındaki diğer kulüplerle de devam edeceği belirtildi. Belki bir tepsi baklava ile ziyaret sıradan gibi gözükse de, önemli olan kulüplerin, futbolcuların hatırlanması. Umarım, ASKF Yönetimi’nin bu ziyaretleri Aydın futboluna, kulüplere katkı sağlayacak farklı çalışmalar ile devam eder. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.