Takip Et

Fuar ve Aydın’ın hayalleri

Beklenen gün geldi, Aydın 2. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı dün kapılarını ziyaretçilerine açtı. 300’e yakın firmanın yer aldığı fuarın kapıları Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen fuarın 100 bin civarında ziyaretçisi vardı. Bu yıl da 100 bini aşkın bir ziyaretçi bekleniyor.

Aydın’dan onca esnafın diğer illere fuarlara götürüldüğü günümüzde, çevre illerden Aydın’a yüzlerde kişinin Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı için gelmesi ayrı bir güzellik. Daha geçen yıla kadar Aydın’da fuar hareketliliği diye bir şey yoktu. Demek ki, isteyince oluyormuş. Fuarın bir şehir için ne kadar önemli olduğu geçen yıl gerçekleştirilen ilk fuarda görülmüştü. Dört günde 100 bini aşkın kişinin hareketliliğini başka nasıl sağlayabilirsiniz?

Fuarlar, bir yerde insanların yeniliklerle tanışma organizasyonu. Aydın denince akla ilk tarım geliyorsa, Aydınlı çiftçiler için bu fuarın önemi büyük. Sonuçta insanlardan yenilik, gelişme beklerken, onları yeniliklerle tanıştırmak, teşvik etmek gerek.

Dilerim, ileride Aydın Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı uluslar arası bir boyuta ulaşır. Aydın artık kabuğunu her alanda kırmalı.

 

Tabi bu yılki fuarda, Aydın Ziraat Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası tarafından Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması ve 2023 yılı Yatırım Programına alınan İzmir, Aydın ve Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesi’nin 2014 yılında başlatılması için “Hayallerimiz Gerçekleşsin” sloganıyla imza kampanyası düzenleniyor. Aydın’ın iki önemli hayalinin daha erken gerçekleşmesi için imzalar atılıyor.

Hayal kurmak kolaydır, oturduğunuz yerden birçok hayal kurabilirsiniz. Fakat, hayalleri gerçekleştirmek için eylem gerekir, bir şeyler yapmak gerekir. Aydın’ın bu iki önemli projesi için daha önce de eylemler gerçekleştirilmişti. Bu imza kampanyası da o eylemlerin devamı. Aydınlıların hayallerinin gerçekleştirilmesi için Aydın’daki eylemlerin sonrasında, Aydın’ın Ankara’daki temsilcileri tarafından da iş bitirici eylemler gerçekleştirmeli… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.