Takip Et

2012’ye veda ederken


2012 yılına veda ederken, Aydın spor camiasında yıl içinde elde edilen başarılara baktığımızda sportif anlamda başarılı bir yıl geride kaldı diyebiliriz.
Aydın’daki spor kulüpleri ve Aydınlı sporcuların elde ettiği başarılara bakacak olursak; Ağustos ayında Azerbaycan Bakü’de yapılan Yıldızlar Güreş Dünya Şampiyonası’nda Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nden yetişen Kasımpaşa Spor Kulübü’nün sporcusu olan Umurlulu güreşçi Emre Selahattin Muyan, grekoromen stil 100 kiloda Dünya Şampiyonu olarak altın madalya almıştı.
Kick boksta Yenipazarlı sporcu Ümit Usul, gençlerde Dünya ikincisi olarak, bugüne kadar Aydın kick boks tarihinde en büyük başarıyı elde eden sporcu oldu.
Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Nazilli Belediyespor Korfbol Takımı’nın Türkiye Şampiyonu olduğu yılda, Sökesporlu Zıpkıncılar da zıpkınla balık avlama branşında Türkiye Şampiyonu oldu.
Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, tarihinde ilk kez Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’ne yükselirken, bu ligdeki ilk Aydın takımı olarak tarihe geçti. Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nden yetişen genç güreşçilerle Büyükler Grekoromen 2. Ligi’nde elde ettiği başarı ile Aydın Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı da Güreş 1. Ligi’ne yükselirken, yarışma hakları Aydınspor 1923’e devrolacaktı. Bakalım yeni yılda 1. Lig’de Aydın’ı hangi kulüp temsil edecek.
Son olarak da Adnan Menderes Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı, Üniversiteler Arası Basketbol 1. Ligi’ne yükseldi.
En popüler spor dalı olan futbolda ise, Nazilli Belediyespor puan farkıyla şampiyon olarak 3. Lig’den 2. Lig’e yükseldi. Sökespor’un da Bölgesel Amatör Lig’e yükseldiği yılda, Türkiye üçüncüsü olan Sağlıkspor Futbol U19 Takımı, Türkiye dördüncüsü olan SHÇEK Spor U16 Takımı, yıllar sonra futbolda Türkiye derecesi elde Aydın takımları oldu. Bu iki takımın başarısının altında, altyapıya verilen önem ve istikrar yatıyordu. Bu istikrar ve verilen önem SHÇEK Spor Kulübü’nde devam ederken, tarih yazan Sağlıkspor U19 Takımı, kulüp liglere katılmadığı için bugün darmadağın!

SIRA AYDINSPOR 1923’TE
Nazilli Belediyespor’dan sonra 2013 yılında da Spor Toto 3. Ligi’nde ikinci bir Aydın destanı yazılması için, artık herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Dargınlıklar, kırgınlıklar, kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp, ilk yarıyı lider tamamlayan Aydınspor 1923 için herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Menemen Belediyespor galibiyeti şampiyonluğun ayak sesleriydi, devre arasında gerek takıma, gerekse yönetime yapılacak takviyelerle, doğru adımlar atılarak birlik ve beraberlik içinde hedefe ulaşılmalı!
2012 ile ilgili benim aklıma gelen bunlar. Aydın’a bu başarıları kazandıran, sporda Aydın’ın çıtasını yükselten sporcu ve kulüpleri, başarılarda emeği bulunan herkesi kutlarım.
Aydın’da sporun daha iyi desteklendiği, daha güzel başarıların elde edildiği bir 2013 yılı temenni ederken, şimdiden herkese sağlıklı, mutlu ve iyi yıllar dilerim… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.