Takip Et

2013’ten 2014’e

Bir yıl daha acısıyla, tatlısıyla bitiyor, yeni umutlarla yeni bir yıl bizleri bekliyor.

 

2013 yılında Türkiye’ye değil de, şöyle bir Aydın’da yaşananları gözünüzden geçirin. Aydın’da neler yaşandı, hangi yatırımlar yapıldı, hangi başkanlar değişti, siyasiler, bürokratlar birbirlerine neler söyledi, söylediklerinin hangilerini yerine getirdi ve gündeme getirilen onca konudan kaçı sonuçlandı, kaçı Aydın’ın yararına oldu. Aslında çok uzağa gitmeye de gerek yok, evinizin, işyerinizin bulunduğu sokağa ve mahallenize bakın, bir yıl içinde neler değişti.

 

Aydın’da gerek iktidar, gerekse muhalefet partilileri açısından 2013’te yapılan açıklamalara, gündeme getirilen konulara bakacak olursak, onca konu vardı. Yılın ilk aylarında Aydın’ın büyükşehir olması, kapanacak belde belediyeleri gündemdeydi. ‘Meydanda ağaç katliamı yapıldı’ dendi, ‘muhalefet halka hizmeti engelliyor’ dendi, Aydın Belediyesi’nin yolsuzluk iddialı çöp tartışmaları gündeme getirildi, belgeler çıkacaktı… Gündemi bir süre Adliye yeri meşgul etti, halen daha da etmeye devam ediyor. Belediye Meydanı peşkeş çekildi dendi, şehrin göbeğine yapılan modern görünümlü Balık Hali sık sık gündeme getirildi. Gel gelelim halen daha tam anlamıyla hizmet vermiyor. Özel İdare’nin kapanacak olmasıyla geliri genel bütçeye gidecek olan jeotermal için, ‘Aydın’ın jeotermal zenginliği Aydın’da kalmalı’ dendi. Bir ara bu konu için Aydın Valiliği ile Aydın Belediyesi karşı karşıya geldi. Aydın’ın ilk battı çıktısı için proje hatası olduğu söylendi, ‘tren yolu ile paralel battı çıktı mı olur’ dediler, ama oldu. ‘Ön seçim’ denildi. Önseçim olmayınca, istifalar kaçınılmaz oldu. Yılın sonuna doğru gelinirken, seçimler yaklaşınca Aydın Belediye Meclisi daha da alevlendi. Çekimser oylarla geçen 2014 bütçesinin hukuka aykırı bir şekilde kabul edildiği söylenerek, şikayette bulunulmuştu. Ve 2013’ün son bombası da şikayetlerin üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bütçenin geçerli olamayacağı, Aydın Belediye Meclisi’nin de fesh olması gerektiği oldu, hadi hayırlısı…

 

Bunlar gündeme getirilen onca konudan bazıları. Şöyle bir bakmak lazım, gündeme getirilen onca konunun ardından Aydın neler kazandı, neler kaybetti.

 

2014 gündemi biraz daha yoğun olacak, malum yerel seçimler var. Yeni yılın ilk günlerinden itibaren Aydın siyaseti daha da ateşlenecek, 2013’te olduğu gibi gündem birçok konu ile meşgul olacak. Yapılacak bazı çalışmalara birilerinin engel olduğu söylenecek. Aydınlılara umutlar, projeler vaat edilecek.

 

Yeni yıla yeni umutlarla girmek gerek. Umutların, projelerin, hayallerinizin gerçekleştiği, en önemlisi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.