Takip Et

Rakipleri büyütmeye gerek yok!

Aydın’ın iki profesyonel takımı Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor’un Spor Toto 2. Lig’de yeni sezonda mücadele edecekleri gruplar belli oldu. Aydınspor 1923’ün Beyaz Gruba, Nazilli Belediyespor’un da Kırmızı Gruba düşmesiyle, spor kamuoyunda “Beyaz Grup zor, Kırmızı Grup kolay” gibi iki grup arasında değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Yapılan değerlendirmelerde ağırlıklı olarak, Aydınspor 1923’ün grubunda, Nazilli Belediyespor’un grubuna göre daha güçlü, şampiyonluk hedefleyen takımların daha çok olduğu söyleniyor. 
Aydınspor 1923’ün yer aldığı Beyaz Grup’taki takımlara baktığımızda ilk etapta Göztepe, Tarsus İdmanyurdu, Yeni Malatyaspor, Hatayspor, Kartalspor, Turgutluspor ve İnegölspor zirve mücadelesi verecekler gibi gözüküyor.

Nazilli Belediyespor'un yer aldığı Kırmızı Grup'ta ise, Bandırmaspor, Altınorduspor, Altay, BUGSAŞ Spor, Kızılcahamamspor, Ankaragücüspor, Bayrampaşaspor, Körfez Belediyespor ve Tepecikspor zirve mücadelesine aday gibi gözüküyorlar. 

Sonuçta iki grupta da zirve mücadelesi verecek, şampiyonluk hedefleyen takımlar var. Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Hüsnü Özkara’nın, “Bizim için rakip fark etmiyor, önemli olan bizim ne yaptığımız. Hedefimiz varsa rakiplerin ismi önemli değil” sözüne, sonuna kadar katılıyorum.
Grupta güçlü takım sayısının çok olmasının hem avantajı, hem de dezavantajı olacaktır. Fakat, siz iyi olduktan, iyi oynadıktan sonra, karşıdaki rakibinin kim olduğu önemli değil. Eğer siz iyi değilseniz, son sıradaki zayıf rakibe karşı da puan kaybedersiniz. Tıpkı geçen sezon Aydınspor 1923’ün lider durumda iken, kendi sahasında düşme potasındaki Trabzon Kanuni’ye yenildiği gibi. Bu yüzden rakipleri daha sezonun başında çok fazla büyütmeye gerek yok. Önemli olan rakiplerin değil, Aydınspor 1923’ün ve Nazilli Belediyespor’un neler yapacağı, gerisi hikaye…
Yeni sezon öncesi Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor’un da transferlerine baktığımızda, iki ekip de ciddi bütçelerle 1. Lig ve 2. Lig tecrübesi olan futbolcuları kadrolarına kattı. İki ekip için de en büyük avantaj, geçen sezonki iskelet kadrolarındaki oyuncuları tutmaları diye düşünüyorum. Artık bundan sonrası takım olma ve takım ruhunu sahaya yansıtmaya kalıyor. Tabi bir de işin ekonomik boyutu var. Ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmadıktan sonra, başarı da gelecektir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.