Takip Et
  • 13 Ağustos 2013, Salı

Hedef çok, saha yok!

Bir yeni futbol sezonu daha başlarken, Aydınspor 1923’ün hem A Takımı ile 2. Lig’de, hem de altyapısı ile Akademi Ligleri’nde büyük hedefleri var. Ancak, bu büyük hedeflere yürürken daha sezonun başında hem A Takım’da, hem de altyapıda ciddi anlamda antrenman sahası sıkıntısı yaşanıyor. 
Aydınspor 1923’ün altyapısının aylardır tek bir umudu vardı. Atıl durumda olan İlhami Ortekin Sahası’nın, zemininin sentetik çim yapılıp, altyapıya tahsis edilmesi. Altyapı için liglerin başlamasına bir, bir buçuk ay kaldı, ama 6 Akademi Lig Takımı ve futbol okulu bulunan Aydınspor 1923’ün altyapısının sağlıklı antrenman yapabileceği sahalar yok. İlçelerden gelen futbolcuların da kalacağı bir yer yok.
Aydınspor 1923’ün Nisan ayında Spor Toto 3. Lig’de şampiyonluğunu ilan ettiği gün, İlhami Ortekin Spor Tesisleri ve altyapı hakkında açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınspor 1923’ün kalıcı başarılar elde edebilmesi için sağlam bir altyapısı olması gerektiğini söylerken, “Kendi sporcumuzu kendimiz yetiştirmeliyiz. Arkadaşlar fizibiletisini çıkardı. İlhami Ortekin Sahası’nı sentetik çim saha yapacağız. Tesisin içindeki binayı da elden geçireceğiz. Bunu yaklaşık 2 ay içinde hayata geçiririz. Daha sonra İlhami Ortekin Sahası’nı Aydınspor 1923’ün altyapısı kullanacak” demişti.
Ağustos ayındayız, liglerin başlamasına sayılı günler kaldı, fakat İlhami Ortekin Sahası’nda değişen hiç bir şey yok. Altyapıya, Aydınlı gençlere önem vermek bu değil!
Aynı sıkıntıyı, yeni sezon bütçesi 5 milyon TL, hedefi de PTT 1. Lig olan Aydınspor 1923 A Takımı da yaşıyor. Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Hüsnü Özkara da, “Topuk Yaylası’nda iyi bir ortamda, iyi sahalarda çalıştık. Aydın’da aynı çalışma ortamını bulamadığımız için saha sorununu çözmemiz lazım. Futbolcuların antrenman yapacağı güzel bir zemine ihtiyaç var. Bunun için herkesten yardım bekliyoruz. Bu kamp çalışmalarının Aydın’da devamı gelmezse, Topuk Yaylası’nda yaptığımız çalışmaların hiçbir önemi olmaz. Çünkü iyi zemindeki antrenman performansını bozuk zeminde gösteremiyoruz. Bozuk zeminden dolayı antrenman performansını gösteremediğimizde bu da sahaya olumsuz yansır” diyerek, saha sorununun başarıyı da etkileyebileceğini açık açık söyledi.
Yönetim şimdi antrenman sahası arıyor. A Takım için Mukan Perinçek Stadı’nın zemini iyileştirilerek, saha sıkıntısı bir nebze olsun çözülebilir, ama bunlar günü kurtarmak olur.
Aydın Belediyesi’ne ait olan, zemini bozuk olduğu için Aydınspor 1923’ün sağlıklı olarak kullanamadığı tam 4 futbol sahası. Bunlar İlhami Ortekin Sahası, Yörük Ali Efe Tesisleri, Mukan Perinçek Stadı ve ve Mukan Perinçek Stadı’nın yanındaki halı saha var. Bir de Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, Perinçek Stadı’nın yanındaki antrenman sahası var, oranın durumu da muallakta.
Aylardır bir çalışma yapılmayan bu 4 sahanın zeminini yenilemek, iyileştirmek bu kadar mı zor?
Eğer altyapıda ligler başlayana kadar, altyapının antrenman sahası sorunu çözülmez, İlhami Ortekin Sahası'nın zemini yenilenmezse, kimse Aydınspor 1923’ün altyapısından da gerçek başarı beklemesin!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.