Takip Et

Kupa güzel, fakat…

Spor Toto 2. Lig’e yükseldiği ilk sezonda, daha 3. Lig’deki gerçek şampiyonluk kupasını alamayan Aydınspor 1923, ilk kez katıldığı Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi’nin 44. Ege Dostluk Kupası Turnuvası’nda kupayı almayı başardı.

İzmir’deki turnuva, lig öncesi Aydın’da hiç hazırlık maçı yapmayacak olan Aydınspor 1923’ü görmek adına önemliydi. Önce Altınordu, ardından da Göztepe ile oynanan final maçında Efe’nin son durumunu görme fırsatı bulduk.

Aydınspor 1923, kendi grubundaki 3 takımın da yer aldığı turnuvada 2 galibiyetle kupayı alarak, lig öncesi büyük moral depolarken, ligdeki şampiyonluk yarışında var olduğunu da kanıtlamış oldu. Tabi, bu sadece 4 takımın katıldığı, oyuncu değiştirme sınırının olmadığı bir hazırlık maçı niteliğinde bir turnuvaydı. Aslında, taraftarlar için de lig öncesi bir hazırlık oldu. Ligde Aydınspor 1923’ün tam 17 rakibi olacak ve birçoğu şu an için kapalı kutu. TSYD Kupası’nı almak, hem de finalde ligdeki en önemli şampiyonluk adayı Göztepe’yi, 5 bine yakın taraftarının önünde yenerek almak güzel. Fakat, Teknik Direktör Hüsnü Özkara’nın, “Bu kimseyi uçurmasın, ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Bizim için önemli olan lig” dediği gibi, kupayı çok fazla büyütmeye gerek yok. Çünkü, Aydınspor 1923 bu turnuvada iki yenilgi de alsa, “Bizim için önemli olan lig” denilecekti.

Siyah-Beyazlıları, ilk kez mücadele edeceği ligde birbirinden zorlu 34 hafta bekliyor. Bu zorlu 34 hafta öncesi, Aydınspor 1923’ün en önemli avantajı geçen sezon şampiyon olan kadronun iskeletinin korunmuş olması. Eğer, geçen sezondan bu kadar oyuncu kalmasa, Aydınspor 1923’ü daha zor günler bekliyor olur ve takım bugünkü kadar lige hazır olmazdı. Geçen sezon bu iskelet kadroyu kuranlara teşekkür, yeni sezon öncesi bu kadroyu koruyanları da tebrik etmek gerekir.

Hazırlık turnuvası güzeldi. Ligin ilk maçı Pazar günü Adnan Menderes Stadı’nda, bakalım gerçek er meydanı olan lig nasıl olacak…

Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek iki Aydın takımı Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor'a, lig maratonunda başarılar diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.