Takip Et

Aydın Belediyesi ile başladı Nazilli ile devam

Günlerden bir gün, engelli sporcuların birlik olarak Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun cep telefonuna çektikleri destek mesajının sonrası, Başkan Çerçioğlu Tekerlekli Sandalye 1. Ligi’nde mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü’ne 10 Bin TL’lik destek vermişti. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun destek çekini Kulüp Başkanı Ercan Karacasulu’ya verdiği, Kasım ayındaki toplantıda öyle planlar yapılmıştı ki. Kulübün ismi Aydın Belediyesi Engelliler Spor Kulübü olarak değişecekti. Belediye Başkanı Çerçioğlu, bu yıl da destek vereceklerini, “2013 yılında daha kapsamlı olarak, takımı belli bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Aydın belediyesi olarak spor ve sporcunun her zaman yanındayız” sözleri ile açıklamıştı. Ardından Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 1. Lig’deki maçlara Aydın Belediyesi yazılı formalarla çıkmaya başladı. Özel İdare’den de 10 bin TL’lik destek alan Engelliler Spor Kulübü, 1. Lig’in şartları zor, deplasmanları çok olduğundan ilk yarının sonlarına doğru ekonomik ve deplasmana gidecek araç sıkıntısı yaşamaya başladı. Ligin devre arasında Aydın’dan ve Aydın Belediyesi’nden destek göremediklerini açıklayan Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Karacasulu, ligden çekilmeyi düşünürken son çare olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kapısını çaldı. 

Başkan Alıcık’ın Nazilli Belediyesi olarak Aydın Engelliler Spor Kulübü’ne destek sözü vermesinin ardından, geçtiğimiz ay Nazilli Belediye Meclisi’nde Aydın Engelliler Spor Kulübü’ne maddi destek kararı alındı. Miktarın belirtilmediği kararda, desteğin sürekli olacağı belirtilmiş. Devamında da engellilerin, önceki hafta Ordu ve geçen hafta da Antalya deplasmanının uçak biletlerini Nazilli Belediyesi almış.

Bundan önce de il genelinde sahip çıkılamayan başarılı sporculara, spora tam destek veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık destek olmuştu. Başkan Alıcık’ı bu duyarlılığından dolayı kutlamak gerekiyor.

Aydın’da destek bulamayan, bir yere kadar sahip çıkılan Aydın Engelliler Spor Kulübü’nün destek bulması elbette sevindirici, desteğin nerden veya nasıl bulunduğu da önemli değil belki. Ama, Nazilli Belediyesi’nin verebildiği desteği, büyükşehir olacak Aydın Belediyesi vermeliydi.

1. Lig’e Aydın Belediyesi’nin desteği ile başlayan Aydın Engelliler Spor Kulübü, bugün yoluna Nazilli Belediyesi’nin desteği ile devam ediyor. Dilerim, Nazilli Belediyesi’nin engellilere verdiği destek devamlı olur, deplasmanlı liglerde Aydın’ı temsil eden kulüp ve sporcular bu tür sıkıntıları çekmek zorunda kalmaz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.