Takip Et

Kaybederken kazanmak

Bundan önceki yazılarımda birçok kez kulüp yöneticileri için salon sporlarının hep üvey evlat olduğunu belirtmiştim. Günler geçiyor zihniyet yine değişmiyor. Futbola milyonlar harcanırken, salon sporlarında mücadele eden takımlar güç bela, kendi kendilerine, bazen bir meyve suyu ile keke, bazen de yarım tosta mücadele ediyor.

 

Yıllardır salon sporlarında deplasmanlı lig takımlarının oluşturulamamasından bahsedilirdi. İl temsilcileri yakınırdı. Bu sezon basketbolda Aydınspor 1923 ile Çine Madranspor Deplasmanlı Erkekler Bölgesel Ligi’nde mücadele ediyor. Belki iki Aydın takımı da bu sezon bir üst lige yükselme şansı bulamayacak. Ama, önemli olan çoğu Aydınlı olan genç basketbolcular ile mücadele ediyor, Aydın’daki basketbol potansiyelini değerlendiriyor olmaları.

Çine Madranspor’u izleme fırsatım olmadı, ancak geçen hafta sonu Aydınspor 1923’ün Bayraklı Belediyespor ile oynadığı maçı izledim. Tamamı genç oyuncularla mücadele eden, 3 maçında farklı yenilen Siyah-Beyazlılar, Bayraklı karşısında ilk galibiyeti aldı. Belki ligde 2-3 galibiyet daha anca alabilecek. Fakat, her maçta farklı yenilseler de, kazanan Aydın basketbolu, Aydınspor 1923’te forma giyen genç ve yetenekli basketbolcular olacak. Yani Aydınspor 1923 kaybederken, o gençler kazanacak. Sonuçta Aydın’daki yetenekli basketbolculara kendilerini gösterebilmeleri, önlerini açmak için Bölgesel Lig’de, üst liglerde forma şansı vermek gerek. Bu açıdan bakınca, Aydınspor 1923 takımında, ileride üst liglerde oynayabilecek yetenekli basketbolcular da var. Eğer bugün Aydınspor 1923 Bölgesel Lig’e katılmasa, o çocuklar kendilerini deplasmanlı ligde gösterme şansı bulamayacaklardı. Belki bugün her maç yenilen takımdaki bir iki genç, 3-4 yıl sonra üst liglerdeki takımlarda forma giyecek, yaşamlarında basketbol ile geçinecekler. Bu yüzden, paralar harcanarak dışarıdan oyuncu getirip gelip geçici başarılar için mücadele etmektense, Aydınlı sporcularla yenilmek daha iyidir.

 

Aydınspor 1923 Basketbol Takımı’nın Bayraklı Belediyespor ile oynadığı maçta, A Takım futbolcuları olmasına rağmen bir tane bile kulüp yöneticisi yoktu. Bazı basketbolseverler tribünde maçı izlerken, “Futbolcular yöneticilerin yerine gelmiş galiba. Bir tane de mi yönetici olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Gerçi, ligdeki 3 maça mavi beyaz Belediyesporgücü’nün forması ile çıkan takımın, siyah beyaz formalarının Bayraklı maçı öncesi Antrenör Serkan Akşit’in girişimleri ile bir gecede imece usulü yapıldığı kulüpte ilgisizliğin olması çok normal.

 

Aydın’dan çok da küçük olan Uşak’ta kurulan bir Uşak Sportif Kulübü, Uşaklı bir antrenör ile bugün Türk basketboluna damga vurabiliyorsa, neden Aydın’ın BEKO Basketbol Ligi’nde bir takımı olmasın?

 

Tabi bunun için salon sporları üvey evlat olmaktan çıkmalı, zihniyetler değişmeli ve her şeyden önemlisi yerel yönetimler spora, sporun emekçilerine tam destek vermeli. Yoksa kimse Aydın sporunun gerçek anlamda ilerlemesini de beklemesin.

 

***

Bu arada Spor Toto 2. Lig’de Aydınspor 1923’ün başında göreve başlayan Teknik Direktör Mustafa Ceviz ve ekibine bu zor süreçte başarılar diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.