Takip Et

2. Lig sevinci, üzüntüye dönüşmesin

Bir sezon daha biterken, dört sezon önce Aydın Belediyespor’un isminin değiştirilerek 1. Lig hedefiyle kurulan Aydınspor 1923, bu yolda Amatör Süper Lig, Bölgesel Lig’den sonra üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Dört sezon önce Aydın Amatör Süper Lig’de mücadele eden Aydınspor 1923, önümüzdeki sezon Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek. Yani dört yıl önce konulan hedefe bir basamak kaldı. Bu başarı Aydın’ın gururu. 

Başta bu sezon Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta bitime iki hafta kala ilan edilen şampiyonlukta pay sahibi olan yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular, kulüp çalışanları, taraftarlar ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sevinciyle, üzüntüsüyle bir sezonun sonunda mutlu sona ulaşılıyor. Üç şampiyonluğun elde edildiği dört sezonluk süreçte de Aydınspor 1923 Kulübü’nün başarısında emeği bulunan herkesi kutlamak gerekiyor.

Çıkılan yolda 2. Lig hedefi de tamam, sırada 1. Lig’e yükselme hedefini gerçekleştirmek var. Ancak, sıradaki hedefe ulaşırken Aydınspor 1923 artık ekonomik yönden daha sağlam adımlar atmalı.

Bugün şampiyonluk sevincini yaşarken, kulübün ekonomik durumunu herkes biliyor. Bu yüzden 12 Mart 2013 tarihindeki “Lafta kalan iki kelime” başlıklı köşe yazımı bugün de aynı şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum;
“Aydın’da yıllardır dillerde dolanan iki kelime var; kalıcı gelir.

Yıllar önce Aydınspor’a kalıcı gelir sağlanacaktı. Kalıcı gelir sağlanamadan Aydınspor ekonomik sıkıntı içinde, borçlarıyla tarihe gömüldü gitti. Yerine Aydınspor 1923 kuruldu. Kurulduğu günden bu yana dillerde “kalıcı gelir” kelimeleri var. Kulübün en önemli sorununun sabit, kalıcı geliri olmaması olarak gösteriliyor. Bunun için çalışmaların, görüşmelerin yapıldığı hep söyleniyor. Ama en ufak bir somut gelişme dahi yok. Kulüp bir şekilde günü kurtarıyor.

Şimdi takım 3. Lig’de şampiyonluğa oynuyor. Ekonomik sıkıntı tekrar gün yüzüne çıktı. Kulüp sportif başarı anlamında zirve yaparken, gideri karşılayacak gelir olmayınca ekonomik anlamda her geçen gün dibe gidiyor. Geçtiğimiz Cuma günü Kulüp Başkanı İlhan Günendi, daha önceki başkanların dediği gibi tek çarenin kalıcı gelir veya şirketleşme olduğunu söyledi.

Yani yıllardır söylenen iki kelime aynı, ama ortada hiçbir şey yok. Bu işler nedense Aydın’da çözülemiyor, hep lafta kalıyor.

Şuanda bilinen bir gerçek var ki, 2. Lig’e emin adımlarla yürüyen Aydınspor 1923’ü ekonomik anlamda çok iyi günlerin beklemediği. Başkan İlhan Günendi’nin ekonomik tabloyu açıklamasından sonra açıkçası, içim karardı. Aydın şehrinin takımı Aydınspor 1923, Aydınlıların göğsünü kabartarak 2. Lig yolunda ilerlerken bugün bunlar konuşulmamalıydı.

2. Lig’e bu kadar yaklaşmışken, kalan 8 maçta sorunların üstesinden gelinmeli. ‘Bu takımın her zaman yanındayız’ diyenler, somut çözümler ve kalıcı başarılar için birlik içinde bir şeyler yapmalı.

Bu günlerdeki 2. Lig heyecanı ve sevinci, iki yıl sonra üzüntüye dönüşmemeli…”

***
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde, bugünün küçükleri, geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.