Takip Et

Erken kalkan...

Herkes tarafından bilinen bir söz vardır; “Erken kalkan, erken yol alır” derler. Yaşamın bir çok alanında bu söz geçerlidir. Yapacakları işe erken başlayanlar, daha kazançlı olurlar, güne erken başlayanlar günü daha iyi değerlendirirler. Bunun örneklerini çevrenizde görebilirsiniz.

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere de 5 ay kadar kısa bir zaman kaldı. Yerel seçimler için en erken yol alan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı aylar öncesinde açıklanan CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmuştu. Çerçioğlu’nun ilk rakibi olan TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Kurban Bayramı öncesi seçimler için startını baba ocağı Atça’dan verdi, projelerini açıklamaya başladı.

Şuanda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için erken kalkan iki aday var. İki aday da, Aydın’a daha önce milletvekili olarak hizmet etmiş kişiler.

 

Zaman her geçen gün daralırken, Aydın’da artık AK Parti’nin Büyükşehir adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Şimdiye kadar adaylığı belli olan isimlere bakılarak, kamuoyunda AK Parti’nin de Büyükşehir’e Aydın’da milletvekilliği geçmişi bulunan bir aday ile yola çıkacağı konuşuluyor. Sürecin azalması da göz önüne alınarak, Aydın’ı iyi bilen, Aydınlıların da iyi tanıdığı bir aday olma ihtimalinin yüksekliğini artırıyor. Günlerdir adaylığı en çok konuşulan isim AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem.

 

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mevcut belediye başkanı olması ve ilçe belediyelerinin birçoğunun CHP’de olmasından dolayı birçok kesim tarafından 1-0 önde olduğu söyleniyor.

Öyle ki, Aydın Belediyesi’nin Merkez’e bağlı köylere götürmeye başladığı hizmetler köylüler tarafından Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmetleri olarak algılanıyor.

Bir örnek verecek olursak; Kurban Bayramı’nda, 1 Nisan 2014’ten itibaren mahalle olacak köylerdeki büyüklerimize ziyaretlerde ister istemez, önümüzdeki yerel seçimler de konuşuldu. Yıllardır çöpünü el arabası ile köy çöplüğüne dökmeye giden köylüler, kapılarının önüne çöp bidonu koyulduğu ve iki günde bir köylere Aydın Belediyesi tarafından çöpler toplandığı için Özlem Çerçioğlu’nu takdir ettiklerini, ona karşı bir sevgi beslediklerini belirtiyor.

Bu anlamda 1-0 önde olduğu görülen Başkan Çerçioğlu’nun, mevcut belediye başkanı olmasının oluşturacağı dezavantajlar da var. Bunların yansımalarını görmek için mecburen bekleyeceğiz.

 

AK Parti’nin Aydın’da temayül yoklaması yapacağı 9-10 Kasım’da Aydın’a geleceği açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın o tarihte Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı’nı açıklaması bekleniyordu. Şimdi Başbakan Erdoğan’ın Aydın’a gelişinin erteleneceği söyleniyor. Böyle bir ertelemenin ardından CHP ve MHP’nin Büyükşehir için adaylarını belirlediği Aydın’da belirsizlik devam ederse, bu AK Parti’ye nasıl yansır bilinmez.

 

Bakalım, “Erken kalkan erken yol alır” sözü Aydın’da siyaset için de geçerli olacak mı? Bunu 1 Nisan 2014 sabahında göreceğiz… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.