Takip Et

Yapılacak çok iş var çok...

30 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıkça, Aydınlıların gündeminde siyaset yoğunluğu giderek artıyor. Artık vatandaşlar genellikle seçimleri, adayları, projelerini, çalışmalarını konuşuyor.

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, önceki hafta 190’a yakın büyükşehir belediyesi projesi açıklamıştı. Son olarak MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, 128 projeleri olduğunu belirtirken, bunların bir kısmını proje tanıtım toplantısında açıkladı, Aydınlılara baharları getireceklerinin sözünü verdi.

Şimdi, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın projeleri bekleniyor. Bir yerde Aydın için projeler yarışıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri’nde şuanda iktidar olmayan partilerin adayları, genellikle başkan adayı oldukları ilçelerde 31 Mart sabahı güneşin başka doğacağını söylüyor.

Görev sürelerinde projelerinin büyük kısmını tamamlayacaklarını söyleyen Özlem Çerçioğlu ve Ali Uzunırmak’ın açıkladıkları projelere baktığımızda, Aydın’da 31 Mart sabahı güneş nasıl doğar bilinmez, ama o tarihten sonra büyükşehir olacak Aydın’ın şantiyeye döneceği kesin. Alt geçitler, yeni otogarlar, yeni yaşam alanları, yeni hizmet binaları, çevre düzenlemeleri, jeotermal projeleri falan…

İl genelinde planlanan onlarca projeye bakınca, yaşadığımız şehrin ne kadar eksiği olduğunu, ne kadar geri kaldığını ve yapılacak çok işin olduğunu açıkça görüyoruz. Yani projeler hayata geçirilmeye başladıktan sonra şantiyeye dönecek bir şehirde yaşamaya hazır olmalıyız.

Tabi projelerin sayısından, güzelliğinden çok, gerçekleştirilmesi önemli. Gerçekleştiremedikten sonra, binlerce proje açıklansa da, Aydın için güneş başka doğsa da bir önemi yok. Hangi projelerin gerçekleşip, hangilerinin gerçekleşmeyeceğini bekleyip göreceğiz...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.