Takip Et

Bir tesis yapmak, bir tesise bakmak


Bir tesisi yapmak mı, yoksa bakmak mı önemli?
Bence bir tesisi yapmak elbette önemli, ancak bakmak daha önemli. Bir tesis yapıldıktan sonra bakılmıyor, atıl bir halde duruyorsa, işlevselliğini yitirmişse o tesis olmuş, ya da olmamış çok önemli değil. Hatta faydasından çok zararı vardır.
Gelelim, Aydın Belediyesi’nin Eski Başkanı İlhami Ortekin’in ismini taşıyan, yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar yüzlerce gencin spor yaptığı, Ata Mahallesi’ndeki futbol sahasına. Halk arasında Mezbaha sahası olarak bilinen tesise…
Şimdiki Aydınspor 1923, o zamanlar Aydın Belediyespor iken o sahada Amatör Süper Lig maçı oynanırdı. Çok değil, beş yıl önce Aydın Belediyesi tarafından Aydın’a kazandırılan, bu sezona kadar amatör maçların oynandığı, Aydınspor 1923’ün altyapı takımlarının idman yaptığı İlhami Ortekin Sahası, şuanda telleri yırtılmış, kapıları kırılmış, çalınmış, yedek kulübeleri yakılmış, bozulan zemininde yabani otlar çıkmaya başlamış, sahanın yanında bulunan binanın içi talan edilmiş, pislik yuvasına dönmüş, şehir merkezinde olmasına rağmen aylardır kimsenin bakmadığı, kaderine terk edilmiş bir tesis durumunda.
Haber yapmak için gittiğimizde, tesisin önünden geçerken, “Bu tesis sahipsiz mi? Korumak, bakmak çok mu zor?” diye soran vatandaş haklı. Aslında o tesisi korumak ve bakmak, zor olmamalı.
Bir de Aydınspor 1923’ün altyapı takımları Aydın Merkez’de Akademi Lig maçlarını oynayacak saha olmadığı için maçlarını Köşk’te oynamak zorunda kaldığı, hatta ışıklandırması olmayan, yakında havuz yapılacak Hüseyin Aksu Spor Tesisleri’nde karanlıkta antrenman yaptığı bir dönemde İlhami Ortekin Sahası’nın bu durumda olması çok acı.
İlhami Ortekin Sahası’nın şuan ki hali Aydın’a ve Aydın Belediyesi’ne yakışmıyor.
Bu konuyu yaklaşık 10 gün önce yaptığımız haberle gündeme getirdik. İlhami Ortekin Sahası’nda henüz somut bir gelişme yok, bir iki hafta içinde olacağı söyleniyor. Bekleyip, göreceğiz…
Bakamayacak, kullanamayacak olduktan sonra, milyarlar harcanarak onca tesis yapılsa da hepsi faydasız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.