Takip Et
  • 18 Haziran 2013, Salı

Çaresizseniz, çare sizsiniz!

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şubesi tarafından şampiyonluk yaşayan antrenörler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Tevfik Ata Tekin, Aydın’da yetişen yetenekli gençlere sahip çıkılmasına yönelik açıklaması ile adeta Aydın futbolunun kanayan yarasına tuz bastı. 


Yıldızgücüspor U19 Takımı’nın elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu’na dikkat çeken Tevfik Ata Tekin, “Türkiye şampiyonlukları önemli. Ama asıl önemlisi Türkiye derecesi elde eden bu oyunculara takımlarında yer verebilecek cesur yürekli antrenörler. Bu iş yarım kalmamalı. Aydın futbolunda bu iş yarım kalıyor. Tüm antrenör arkadaşlar yoklukları var ediyor. Yarı sahada iki takım antrenman yapıyor. O takımlar Türkiye derecesine ulaştıktan sonra ortaya çıkardığı değerlere biz sahip çıkamıyoruz. Biz sahip çıkamayınca da Aydın’ın altyapıdaki varlığını başka illerin takımları Bucaspor, Altınordu, Manisaspor ellerine geçiyor. Aydın’daki profesyonel takımlarımızın bu değerleri gözardı etmemesi gerekiyor. 

Her yıl antrenörler, saha komiserleri eğitim ve seminerlerden geçiyor. Bilgi ve donanımlarını geliştiriyor. Ama ne yazık ki futbolumuzda söz sahibi olan yöneticiler böyle bir bilgi donanımdan bir haberler. Aydın’da altyapıdan yetişen değerlere forma şansı verebilecek cesur yürekli antrenörlere ve cesur yürekli yöneticilere ihtiyaç var” diyerek, Aydın’daki profesyonel kulüplerin yönetici ve teknik direktörlerine sitem etti. Tekin, siteminde sonuna kadar da haklı.

Aydın’da yıllardır değişmesi gereken bu düzen bir türlü değişmedi. Aydın futbolunda altyapının kaymağını, başka illerin profesyonel takımları yemeye devam ediyor. Bu düzen, profesyonel ligde şampiyonluğu hedefleyen Aydın takımları, kendileri ile birlikte Aydın’da ikinci bir takımı profesyonel lige taşımaya çalışmadığı müddetçe de devam eder. Yoksa hedefe oynarken, altyapıdan yetişen gençlere dönüp bakanı bulmak zor. Çünkü, Türk futbolunda bir antrenörün başarısı ne yazık ki aldığı bir galibiyet ve kaybettiği 3 puanla değerlendiriliyor. Durum böyle olunca da, hedefe oynayan takımda, altyapıdan yetişen genç futbolcuya forma verebilmek, Tevfik Ata Tekin’in dediği gibi gerçekten yürek istiyor.
Gençleri kazanmak isteyen bir kulübün antrenörü de, yöneticisi de bir genci kazanmak için 3 puanı kaybetmeyi göze alması gerekiyor.
Ben bu düzenin değişmesine bir çözüm olarak, TÜFAD Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin’e ve Aydınlı antrenörlere, aslında Aydın’da ciddi bir güç olduklarını hatırlatmak istiyorum ve çaresizseniz, çare sizsiniz diyorum!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.