Takip Et

Günlük yaşıyor, yerimizde sayıyoruz

Hatırlayanlar varmıdır bilmem, geçen yıl Haziran ayında Amasya’daki Büyük Erkekler Güreş 2. Ligi Play-Off müsabakalarında üçüncü olarak, Büyükler 1. Ligi’ne yükselen Aydın takımı vardı. Aydın’da yetişen güreşçilerin yer aldığı Aydın Gençlik Spor Kulübü Büyük Erkek Grekoromen Güreş Takımı, Büyükler 1. Ligi’ne yükselerek önemli bir başarı elde etmişti. Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nden yetişen güreşçilerle elde edilen başarıdan dolayı Aydın güreşine hizmet eden herkes gururlanmıştı. Gençlikspor’u Güreş 1. Ligi’ne çıkaran güreşçiler ödüllendirilmiş, yemekler verilmişti. 

O dönemde Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Aydınspor 1923 İkinci Başkanı olan Abdurrahim Tikbaş, elde ettikleri başarıdan sonra, “Türkiye’ye altyapı dersi verdik. Altyapının ne kadar önemli olduğunu gösterdik. Yeni sezonda takımımızı Aydınspor 1923’e vereceğiz. İnşallah siyah-beyazlı formayla da adımızdan söz ettireceğiz. Aydınspor markasını güreşte de daha yukarılara çıkarmak istiyoruz” demişti. 

Aradan sadece bir yıl geçti. Abdurrahim Tikbaş’ın önce Aydınspor 1923 Kulübü’ndeki görevinden istifa etmesi, sonra da Gençlik Spor Kulübü başkanlığını bırakmasının ardından, Gençlikspor da 1. Lig’in şartları daha ağır olduğu için bu sezon Büyükler 1. Ligi’ne katılamadı ve dolayısıyla tekrar 2. Lig’e düştü. Gençlikspor’u 1. Lig’e çıkarmak için ter döken Aydınlı güreşçilerin emekleri de boşa gitti.
Şuanda ne Aydın’ın Büyükler Güreş 1. Ligi’nde bir takımı, ne de Aydınspor 1923’ün bir güreş takımı var.
Ne yazık ki, Aydın olarak günlük yaşıyor, günlük düşüyor ve yerimizde sayıyoruz!
Aydın Güreş Eğitim Merkezi, her yıl Avrupa ve Dünya derecesi elde eden güreşçiler yetiştirmesine rağmen, Aydın’da güreşe ve yetişen başarılı güreşçilere sahip çıkan kimse yok.
Geçen hafta da Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nde yetişen Aydın güreşçi Serkan Akkoyun’un Ankara MTA kulübü formasıyla Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ile Güreş İl Temsilcisi Mahmut Yörük, “Aydın'da yetişen bu cevherler değerlendirmeli" demişler.
Biz elimizdeki 1. Lig’e çıkan güreş takımına sahip çıkamazken, Aydın güreşine, güreşçilerine kim sahip çıkacak?
Aydın’da günlük yaşayıp, günlük düşünmeye, günlük başarılarla avunmaya çalıştığımız sürece, Aydın yetiştirmeye ve yerinde saymaya, başka illerin kulüpleri de Aydın’ın sporcuları ile reklam yapmaya devam eder…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.