Takip Et

Lafta kalan iki kelime

Aydın’da yıllardır dillerde dolanan iki kelime var; kalıcı gelir. 

Yıllar önce Aydınspor’a kalıcı gelir sağlanacaktı. Kalıcı gelir sağlanamadan Aydınspor ekonomik sıkıntı içinde, borçlarıyla tarihe gömüldü gitti. Yerine Aydınspor 1923 kuruldu. Kurulduğu günden bu yana dillerde “kalıcı gelir” kelimeleri var. Kulübün en önemli sorununun sabit, kalıcı geliri olmaması olarak gösteriliyor. Bunun için çalışmaların, görüşmelerin yapıldığı hep söyleniyor. Ama en ufak bir somut gelişme dahi yok. Kulüp bir şekilde günü kurtarıyor.

Şimdi takım 3. Lig’de şampiyonluğa oynuyor. Ekonomik sıkıntı tekrar gün yüzüne çıktı. Kulüp sportif başarı anlamında zirve yaparken, gideri karşılayacak gelir olmayınca ekonomik anlamda her geçen gün dibe gidiyor. Geçtiğimiz Cuma günü Kulüp Başkanı İlhan Günendi, daha önceki başkanların dediği gibi tek çarenin kalıcı gelir veya şirketleşme olduğunu söyledi.

Yani yıllardır söylenen iki kelime aynı, ama ortada hiçbir şey yok. Bu işler nedense Aydın’da çözülemiyor, hep lafta kalıyor.

Biz de ‘Aydın’da yetişen yetenekli çocuklar niye Aydınspor 1923’te forma giymeden dışarıya gidiyor’, ‘Başka illerdeki profesyonel kulüplerin yöneticilerinin gördüğü Aydın’daki yetenekli futbolcuları neden Aydınspor 1923 yetkilileri görmüyor’ diye dert yanıyoruz. Tabi ki, böyle bir ortamda altyapının düşünülmesi imkansız. O yüzden, Aydın’daki genç yetenekler için diğer illerin altyapıya önem veren profesyonel kulüplerine transfer olmaları belki de daha hayırlı.

İyi bir ekonomik gelecek ve üst liglerde kalıcı başarılar için gösterilen ikinci yol ise, şirketleşme. İlk başta akıllara kulübün kendince şirketleşerek, ihalelere katılacağı geliyor. Ama, durum öyle değil. Gündemde olan kulübün Aydın dışından bir şirkete satılması ve şirketin Aydınspor 1923’e yapacağı yatırımlar.

Şuanda bilinen bir gerçek var ki, 2. Lig’e emin adımlarla yürüyen Aydınspor 1923’ü ekonomik anlamda çok iyi günlerin beklemediği. Başkan İlhan Günendi’nin ekonomik tabloyu açıklamasından sonra açıkçası, içim karardı. Aydın şehrinin takımı Aydınspor 1923, Aydınlıların göğsünü kabartarak 2. Lig yolunda ilerlerken bugün bunlar konuşulmamalıydı.
2. Lig’e bu kadar yaklaşmışken, kalan 8 maçta sorunların üstesinden gelinmeli. ‘Bu takımın her zaman yanındayız’ diyenler, somut çözümler ve kalıcı başarılar için birlik içinde bir şeyler yapmalı.

Bu günlerdeki 2. Lig heyecanı ve sevinci, iki yıl sonra üzüntüye dönüşmemeli…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.