Takip Et
  • 24 Eylül 2024, Salı 11:43

“Zordayız, geçinemiyoruz”

Aydın’da Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan TES-İŞ Aydın Şubesi üyeleri, artan ekonomik zorluklar ve işçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren bir basın açıklaması yaptı. TES-İŞ üyeleri, “Zordayız, geçinemiyoruz” sloganları attı.

Türk-İs Konfederasyonuna bağlı TES-İŞ Aydın Şube Başkanı Kazım Gültekin’in önderliğinde yapılan açıklamada, işçilerin ağırlaşan hayat şartları karşısında daha fazla mağdur olmaması gerektiği vurgulandı.

“TÜRKİYE UCUZ İŞGÜCÜ ÜLKESİ OLMAYACAK”

TES-İŞ Aydın Şube Başkanı Kazım Gültekin, işçilerin artan hayat pahalılığı, ücret dengesizlikleri ve adaletsiz vergi sistemi gibi sorunlarla başa çıkmak zorunda olduğunu belirtti. Gültekin, işçilerin, kayıt dışı mülteci istihdamı ve işsizlik baskısıyla da mücadele ettiğini ifade ederek, “Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmayacak” diye konuştu.

“EMEKÇİLER BÜYÜK BİR ÇIKMAZDA”

Artan kira fiyatları ve temel tüketim maddelerine gelen zamlar nedeniyle işçilerin her geçen gün daha da zorlandığını belirten Gültekin, “İşçiler, çocuklarını okula nasıl göndereceklerini, kışı nasıl geçireceklerini düşünüyor. Emekçiler büyük bir çıkmazda” dedi.

Gültekin, hükümet tarafından açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, işçi maaşlarının enflasyon karşısında giderek eridiğini söyledi. Enflasyonun doğru yansıtılmadığı sürece işçilerin yaşadığı ekonomik kayıpların artacağını vurguladı.

“KAZANCIMIZIN 2,5 AYINI VERGİYE VERİYORUZ”

Vergi sisteminde adaletin sağlanması gerektiğini savunan Gültekin, az kazananların daha az, çok kazananların daha fazla vergi ödemesi gerektiğini belirtti. İşçilerin ağır vergi yükü altında ezildiğini söyleyen Gültekin, “12 ay çalışıyoruz, ancak kazancımızın 2,5 ayını vergiye veriyoruz” dedi.

Kıdem tazminatının işçiler için önemli bir güvence olduğunu belirten Gültekin, mevcut kıdem tazminatı tavanının yetersiz kaldığını ifade etti. İşçilerin bu konuda mağduriyet yaşadığını söyleyen Gültekin, kıdem tazminatının asgari ücretin 7,5 katına çıkarılması gerektiğini belirtti.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Kazım Gültekin, ekonomik krizin faturasını işçilere kesmeyeceklerini vurgulayarak, haklarını savunmak için meydanlara çıkacaklarını ifade etti. Gültekin, “Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gelir adaletinin sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Taşeron işçilik sona erene kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen eylem ve basın açıklaması sonunda, TES-İŞ Aydın Şube Başkanı Kazım Gültekin 1 Ekim 2024 tarihinde seslerini duyurabilmek adına Ankara’da olacaklarını ifade etti. Daha sonra üyeler, mesailerine başladı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.