Takip Et
  • 15 Nisan 2025, Salı 19:44

Aydın’da gözetleme tartışması ölümle bitti

Aydın’ın Efeler ilçesinde, çevreyi izlediği ve uygunsuz fotoğraflar çektiği öne sürülen bir kişiyle yaşanan tartışma ölümle sonuçlanmıştı. Olayla ilgili açılan davada karar çıktı.

11 Kasım 2023 tarihinde bir pide salonunda meydana gelen olayda, 4 yıldır düzenli olarak aynı masada oturup çevreyi ve karşı binayı gözetlediği iddia edilen F.D., çevredeki vatandaşların tepkisini çekiyordu. O gün, pide salonunda garson olarak çalışan A.A.’nın eşi İ.A. ile F.D. arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İ.A., F.D.’yi darp etti. Darp sonrası fenalaşan F.D., olay yerinde hayatını kaybetti.

Adli tıp raporunda, F.D.’nin kalp hastası olduğu ve darp nedeniyle kalbinin tetiklenerek ölümün gerçekleştiği belirtildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, F.D.’nin sendeleyerek yere düştüğü ve yanında elinde poşet olan bir kişinin bulunduğu görüldü. Sanık İ.A., görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ederek, F.D.’nin eşini ve çevredeki kadınları rahatsız ettiğini, bu yüzden birkaç tokat ve bir tekme attığını ifade etti. Amacının zarar vermek olmadığını, ölümün ardından büyük pişmanlık duyduğunu söyledi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İ.A.’nın F.D.’nin sağlık durumunu bilmesinin mümkün olmadığına kanaat getirildi. Mahkeme, İ.A.’ya “taksirle öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (SELİNAY MUTLU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.