Takip Et

Aydın Turizm Fuarı başladı

Aydın’da 49. Turizm Haftası, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen Turizm Fuarı ile başladı. 19 Nisan’a kadar sürecek etkinliklerle şehrin tarihsel ve doğal zenginlikleri vitrine çıkacak. Açılış törenine Aydın protokolü yoğun katılım gösterirken, yapılan konuşmalarda sürdürülebilirlik vurgusu öne çıktı.

Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası çerçevesinde organize edilen fuarın açılışı, Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, AK Parti ve MHP il başkanları ile çok sayıda kurum temsilcisi ve STK yöneticisi katıldı.

“AYDIN BENZERSİZ BİR DENEYİM SUNUYOR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Turizm Haftası; kültürel mirasımızı tanıtmak, doğal güzelliklerimizi korumak ve turizmin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak için önemli bir fırsattır. Aydın, antik kentleri, sahilleri, kaplıcaları ve mutfağıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmaktadır.”

Demir, sürdürülen ve planlanan projelere de dikkat çekti:

“Didim Apollon Tapınağı’nın çevre düzenlemesi haziranda tamamlanacak, Tralleis Antik Kenti ise temmuzda ziyarete açılacaktır. Ahi İvaz kazısı, Türk-İslam kazıları kapsamında Türkiye’de bir ilktir.”

VALİ CANBOLAT: “AYDIN HER ALANDA BİR DEĞER”

Aydın Valisi Yakup Canbolat ise konuşmasında şehrin turizm potansiyeline işaret etti:

“Turizm; sadece ekonomik değil, kültürel ve çevresel katkılarıyla da stratejik bir sektördür. Herodot’un ‘Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ dediği Aydın, tarih ve doğayı buluşturan nadide bir coğrafyadır.”

Vali Canbolat, turizmde 12 aya yayılan bir kalkınma hedeflediklerini belirtti:

“Afrodisyas’tan Didyma’ya, Kuşadası’ndan Karacasu Yaylası’na kadar Aydın; antik kentleri, yaylaları, gastronomisi, termal kaynakları, ekoturizm rotalarıyla büyük bir potansiyele sahiptir.”

GASTRONOMİ VE EKOTURİZME VURGU

Canbolat, Aydın mutfağının turizm değerine dönüşmesi gerektiğini belirtti:

“Zeytinyağlılar, deniz ürünleri ve ot kültürüyle Aydın mutfağı, gastronomi turizmi açısından büyük bir değerdir. Ancak bu zenginliğin daha fazla tanıtılması ve rotalarla bütünleşmesi gerekiyor.”

Ekoturizm açısından da Aydın’ın ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Canbolat, “Dilek Yarımadası’ndan Bafa Gölü’ne kadar pek çok nokta; kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, balıkçılık gibi aktiviteler için idealdir.” dedi.

HEDEF: TÜM YILA YAYILMIŞ TURİZM

Vali Canbolat son olarak şunları söyledi:

“Aydın’ı, yılın 12 ayında turizm yapılabilen, ulaşım ve konaklama sorunlarının çözülmüş olduğu, Türkiye’nin değil dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri hâline getirmek istiyoruz.”

Açılış töreni, Aydın’a özgü halk oyunlarının sergilenmesiyle sona erdi. Turizm Haftası kapsamında konserler, sergiler, doğa gezileri, kültür turları gibi etkinlikler 19 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.