20 Eylül 1899 tarihinde sabaha karşı 3.47 civarında Aydın ve Denizli illerini kapsayan günümüz Türkiye'sinde, 9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 40 saniye süren ve Aydın ve Denizli illerinde ağır hasar oluştuğu bu depremde tahmini 1,117-1,470 arasında can kaybı olduğu resmi kayıtlara geçmiştir.
Denizli'deki tüm evlerin tahminen yüzde 55' nin Nazilli'nin eski kısmı ise neredeyse tamamen yıkıldığı depremde en büyük tahribatı Sultanhisar, Atça,Nazilli,Kuyucak,Sarayköy, denizli ve Karacasu’nun aldığı, Koçarlı, Şahinli ve Cellat bölgelerinde toprak sıvılaşmasının rapor edildiği kayıtlara geçmiştir.
Almanya’nın İzmir konsolosluğu tarafından hazırlanan rapor da ise , Depremin şiddeti , yıkılan ev sayısının çokluğu ile hayatını kaybedenlerin sayısı dikkate aldığımızda, can kaybının az olması “ölü sayısının fazla olmamasının en büyük nedeni halkın tarlalarda bulunmasıdır” şeklinde yer almaktadır
Halkın büyük kısmının bağlarda ve tarlalarda oluşu, hasat zamanı olması depremde c an kaybının fazla olmasını önlediği arşiv kayıtlarından anlaşılmaktadır
Gelelim doğal afetlerin Astrolojik göstergeler ile bağlantısına. Bu , bilimsel bir veriye dayanmamakla birlikte dünya üzerinde oluşan büyük afetlerin zamanlaması ile gökyüzündeki gezegenlerin bazı dizilim ve açısal kombinasyonlarının eş zamanlılık gösterdiği deneyimler ile anlaşılmaktadır.
Mundane dediğimiz dünya astrolojisinde ülkelerilerin de doğum haritası çıkarılmaktadır. Örneğin Türkiye Cumhuriyetinin doğum haritası (horoskop) 29.10.1923 saat 20.34 Ankara dır. Yıllık ülke bazında öngörüler bu doğum saatine göre çıkarılmaktadır. Depremin, Türkiye Cumhuriyeti Kuruluş öncesinde olması dikkate alınarak Aydın ilinin önceki doğum haritası verilerine ulaşılmıştır. Buna göre;
7 Kasım 1864 Teşkil-i Vilâyet Nizamnâmesi ile Aydın Eyaleti, Eyalet statüsünden Vilayet statüsüne geçmiştir. Bu tarih Aydın Vilayetinin Cumhuriyet öncesi doğum tarihidir.
Kararın tam saati net olmamakla birlikte İl için açılan doğum haritasında , Astrolojide önlenemez doğa ve insan olaylarını gösteren 11. Evde Venüs’ü görmekteyiz, Ölüm evinin de yöneticisi olan Venüs, Yay burcunda Jüpiter ile Kavuşmakta ve gezegen ortalama hızının üstünde yani deklinasyon dışı yani aşırı hızlı çalışmaktadır. Venüs, Jüpiter ile de açısal bazda kavuşmakta olup Jüpiter, astrolojide doğal afetlerin başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gene doğal afetleri yöneten Venüs’ün, Mars ve Uranüs gezegenleri ile Kontraparalel denen bir açı yaptığını görmekteyiz. Kontraparalel açı, gezegenlerden birinin, diğerini yok etmesi, bertaraf etmesi anlamına gelmektedir. Yani bir şeyin var olması için hayatın bir alanının yok edilmesi gibi düşünün. Depremlerde Uranüs gezegeninin açısal bağı da sık karşılaştığımız bir yerleşimdir. Uranüs, ani , sarsıcı ve büyük olayları anlatır. Aydın Vilayetinin dönem dönem doğal afetler ile yıkım yaşayacağını ve bunun ani ve beklenmedik bir şekilde olacağını sembolize etmektedir.
Gene deprem ve yer bazlı doğal afetlerde sıkça görülen Boğa burcundaki Pluto ve Güney Ay Düğümü denen karmik ve kadersel noktanın Venüs ile olan 150’lik açısı (görmediğimiz, öngöremediğimiz farkına varamadığımız) İl’in, doğal afetler nedeniyle toplu kayıp vereceği, değişim ve dönüşüm yeniden yapılanma sürecini yaşayacağı, halkın her zaman bir korku taşıyacağı olası bir afet sonrası yeniden yapılanmak adına tekrar tekrar organize olacağını da sembolize etmektedir.
Bununla birlikte Aydın koordinatlarına bağlı olarak çıkarmış olduğum 20 eylül 1899 tarihli güncel transit haritasını incelediğimde 1 gün önce 26 derece Balık_Başak aksı üzerinde bir dolunayın gerçekleştiğini görüyoruz. 26 Derece Balık Burcunda gerçekleşen Dolunay’ın, Aydın Vilayetinin 6. Evinde bulunan ve ani, beklenmedik, sarsıcı olaylarda sıklıkla gördüğümüz Uranüs gezegeni ile kare açı dediğimiz zorlayıcı bir açı kalıbı ile kilitlendiğini görüyoruz. Uranüs gezegeninin, Vilayetin doğal afetlerini anlatan Venüs gezegeni ile açısal bağlantısından bahsetmiştik. Dolunaylar, Yeniaylar, Güneş ve Ay Tutulmaları, doğum haritalarındaki belli vaad yada konuların tetikçisi olarak çalışırlar. Aydın İl Haritasında ilin doğal afet vurgusundan bahsetmiştik. 19 Eylül 1899 da olan dolunayın Astrolojik sembol diliyle 20 Eylül depremini tetiklemiş olması olasılık dahilindedir.
aydın_astroloji_danışmanlık
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.