Takip Et
  • 19 Ekim 2024, Cumartesi 10:33

Söke’de Muhtarlar Günü kutlandı

Aydın’ın Söke ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sade bir törenle kutlandı. Merkez ve kırsal mahallelerde halkla iç içe çalışan ve yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan muhtarlar, bu özel günlerinde Söke protokolüyle bir araya geldi.

Tören öncesinde, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak ve beraberindeki heyet, Söke Kaymakamı Ali Akça’yı makamında ziyaret etti. Ertesi gün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlama programına Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Jandarma Komutanı, daire amirleri ve 49 mahalle muhtarı katıldı.

Tören, Dernek Başkanı Ali Çıtak’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ali Çıtak günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Çıtak, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün kabul edilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı ve TBMM’ye teşekkür ederek, muhtarlığın önemine vurgu yaptı.

Törenin ardından, Söke Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, Aydın yöresine ait gösterileriyle büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın sona ermesinin ardından Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, tüm mahalle muhtarlarına kahvaltı verdi. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.