Takip Et
  • 19 Ekim 2024, Cumartesi 10:18

CHP’li Bülbül: "Çocuklarımız tehdit altında"

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “kayıp çocuk sayısını bilmiyoruz” açıklamasına sert tepki gösterdi. Bülbül, çocukların tehdit altında olduğu bir dönemde TÜİK’in bu açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Siyasi iktidar kendi imajını düşünmek yerine bu korkunç tabloyu nasıl önleyeceğini düşünmelidir" dedi.

TÜİK’in 2016 yılından bu yana kayıp çocuklarla ilgili veri paylaşmadığını daha önce de gündeme getiren Bülbül, kurumun son açıklamasını eleştirdi. CHP’li vekil, devletin kayıp çocuklarla ilgili sağlıklı bir veri sistemi oluşturmadığını ve bu durumun büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

"ÖZÜRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK"

Bülbül, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “TÜİK, kayıp çocuklarla ilgili veri takip sistemi olmadığını ve bu konuda istatistik yayımlayamayacağını belirtiyor. Ülkenin dört bir yanında çocuklarımız tehdit altındayken devletin bu konuda bir takip sistemi olmaması büyük bir eksikliktir. 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu biliyoruz. Bu korkunç tablo karşısında, hükümet kendi imajını korumak yerine çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için çözüm üretmelidir."

Bülbül, kayıp çocuklarla ilgili verilerin takip edilmemesinin, gelecekte alınacak önlemler ve politikalar açısından büyük bir engel olduğunu da sözlerine ekledi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.