Takip Et
  • 19 Ekim 2024, Cumartesi 13:18

19 yaşındaki Fatma Akbaş'ın yardım çığlığı

Ordu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Fatma Akbaş (19), kamuoyunda seslenerek yaşadığı korkunç olayların paylaşılmasını ve yardım edilmesini istedi. Genç kız, ilk yıllarında tanıştığı kişiler aracılığıyla nasıl kabusa döndüğünü anlatarak, karşı karşıya kaldığını şantaj, tehdit ve cinsel saldırıların ayrıntılarını açıkladı. Akbaş'ın, uzun süre susturulduğu, ancak artık sessiz kalamayacağı açıklamaları, yürek burkuyor.

"BENİ SUSTURDULAR, ARTIK SUSMAK İSTEMİYORUM"

Fatma Akbaş, üniversiteye ilk yılında başlayan İlker Sarı isimli bir kişiyle tanıdığını ve onun aracılığıyla Mehmet adında biriyle tanıştığını ve samimiyet kurduğunu dile getirdi. Kısa bir süre içinde güven ilişkisinin kurulduğu bu kişilerle İstanbul'a gittiklerini anlatan Fatma, yaşadıkları şu sözlerle anlattı:

"İstanbul'a iki erkek ve iki kız olarak gittik. Birlikte eğlenmek için gittiğimiz bir mekanda içki içtim. İçkiden sonra bayıldım, ne vardı bilmiyorum. Bilincim kapalıyken bir yere götürüldüm ve burada cinsel tacize uğradım. Videolarım çekildi ve arşivim çalındı.

TEHDİT VE ŞANTAJLA SUSTURULDU

Fatma, yaşadığı bu korkunç olayın ardından tehdit ve şantajlara maruz kalacağınızı belirtti. Videolarını ailesine gönderecekleri tehdidiyle korkutulduğu, otoparkta silahla ölümle tehdit edildiğini ifade eden Akbaş, yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı:

"Beni baygınken çekilmiş videolarım ve çıplak fotoğraflarla tehdit edildiler. Aileme gönderileceklerdi. Otoparkta silahla tehdit edildim, 'Seni öldürürüm, hayatını karartırım, hayatları bitiririm' diyerek susturdular. Bir sene boyunca bu tehditlerle, korkudan başka bir şey söyleyemem."

"BENİM ADIMI KULLANARAK DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR"

Fatma Akbaş, kendisinin bu süreçte şantaj ve tehditlerle susturulurken, suçun işlendiğini de açıkladı. Süreklilik olmadan hiçbir bilgi olmadan dolandırıcılık bildirimi ve bu suçtan dolayı ceza alma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Genç kız, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Benim adıma bir dolandırıcılık yapmışlar, benim hiçbir bilgim yok. Şu an 8 yıllık bir hapis cezasıyla karşı karşıyayım. Bir sene boyunca sustum, tehdit edildim, korkudan kimseye anlatamadım. Bu adamlara karşı hiçbir şey yapamıyorum. Ellerinde videolarım, çıplak fotoğraflarım var, galerim kopyalanmış Ailemin numaraları, her şeyimde onlarda artık dayanacak gücüm kalmadı."

"YARDIM EDİN, SUÇSUZ YERE CEZA ALMAK İSTEMİYORUM"

Fatma, yaşadığı bu ağır süreçten çıkış yolunu düzenli olarak ve kamuoyundan yardım istedi. Henüz hayatının baharında olduğunu söyleyen genç kız, suçsuz yere hapse girmek istemediğini söyledi:

 

"Artık susmak istemiyorum. 19 yaşındayım, hayatım en güzel döneminde suçsuz yere hapse girmek istemiyorum. 8 yıl hapis yatmak istemiyorum. Beni tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Hayatımı kararttılar. Canımdan olmak istemiyorum, ailemden kopmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin. Bir senedir sustum Artık dayanacak gücüm yok. Hayatım karardı, artık tek parça bu yükü taşıyamıyorum. Bana yardım edin, sesimi duyun. Sessiz kalmak istemiyorum." (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.