Takip Et
  • 21 Eylül 2024, Cumartesi 16:35

"Kadınların gücünü gösterme zamanı"

Kadın ve Demokrasi Çalıştayı'nda konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların siyasette ve toplumda daha fazla yer almasının önemini vurguladı. "Biz çok güçlüyüz ve bu gücü göstermenin zamanı geldi" dedi.*

İzmir'de düzenlenen Kadın ve Demokrasi Çalıştayı'nda konuşmacı olarak yer alan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların siyasette ve toplumun her alanında daha fazla görünür olması gerektiğini belirtti. Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği tarafından düzenlenen çalıştaya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINLARIN SİYASETTEKİ YÜKSELİŞİ

Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların siyasette uzun süredir hak ettikleri yere gelme mücadelesi verdiklerini, ancak bu konuda hala eksiklikler olduğunu ifade etti. "Türkiye'de kadınlar hak ettikleri yerde değil, ama mücadelemiz devam ediyor. İlk kez bu yıl 8 kadın belediye başkanı görev yapıyor. Bizler, başarılarımızla arkadan gelen kadınların önünü açmak zorundayız" diyen Mutlu, kadınların siyaset sahnesinde kalıcı yer edinmesi gerektiğini vurguladı.

KADINLAR İÇİN İŞ VE SOSYAL DESTEKLER

Kadınlara yönelik iş imkanları yaratmanın önemine dikkat çeken Başkan Mutlu, belediye bünyesindeki "İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi" ile kadınları iş dünyasına kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca iş garantili kurslarla kadınların farklı sektörlerde istihdam edilmesine yönelik projeleri olduğunu söyledi. "Kadınların her işte var olabileceğini göstermek istiyoruz," diyen Mutlu, belediyenin kadınlar için ücretsiz oyun evleri açarak onların sosyal hayatlarına da katkı sunduğunu dile getirdi.

SİYASETTE ERKEKLEŞMEMEK İÇİN MÜCADELE

Siyasette kadın olmanın zorluklarına da değinen Başkan Mutlu, siyasetin kadınları erkekleştiren bir yapıya dönüştüğünü belirtti. "Biz kadınız, kadın olarak buradayız ve erkekleşmemize izin vermeyeceğiz. Sert ve katı bir siyasetçi modeli yerine daha farklı bir siyaset anlayışını savunuyorum" dedi. Mutlu, kadınların siyasette yer almasıyla birlikte toplumsal dengelerin değişeceğini söyledi.

SOKAK HAYVANLARINA DUYARLILIK

Çalıştayda sokak hayvanlarıyla ilgili konuşan Mutlu, "Biz canlıların yaşam hakkını yok sayan yasaların uygulayıcısı olmayacağız. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi ve yaşatılması için çalışıyoruz" dedi. Mutlu, bir ay içinde 58 sokak hayvanının sahiplendirildiğini ve bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti.

KADIN SAĞLIĞI İÇİN TARAMA SEFERBERLİĞİ

Kadınların sağlık hizmetlerine erişimi konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Mutlu, "Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramalarını hayata geçiriyoruz. Kadınları semt merkezlerimizden ücretsiz servislerle KETEM’e taşıyarak sağlık taraması hizmeti veriyoruz" dedi. Ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de ücretsiz test hizmetleri sunduklarını ifade etti.

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI MÜCADELE

Konak ilçesindeki kadın cinayetleriyle mücadele konusunda büyük bir sorumluluk hissettiğini belirten Başkan Mutlu, kadın sığınma evlerine ihtiyaç duyulmayan bir Türkiye hayal ettiğini söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin önemine vurgu yaparak, "Eğitimlerin erkeklere verilmesi gerektiğini düşünüyorum," dedi. Ayrıca küçük yaştaki kız çocuklarının kendisini örnek alarak başkan olma hayali kurmasının, kadınların görünürlüğünün artmasındaki önemini vurguladı.

Başkan Mutlu, kadınların hem siyasette hem de toplumun her alanında daha fazla yer alması için mücadelesinin kesintisiz devam edeceğini belirtti. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.