Takip Et
  • 21 Eylül 2024, Cumartesi 14:55

Coşkulu yürüyüşe halkın alkışları eşlik etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Karşıyaka'da coşkulu bir yürüyüşle kutlandı. Gazilere Karşıyaka Kaymakamı, belediye yetkilileri, dernek başkanları ve halk alkışlarla destek verdi. Etkinlikler, fotoğraf sergisi, saygı duruşu ve müzik dinletileri ile tamamlandı.

KARŞIYAKA’DA GAZİLER YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA KARŞILANDI

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Karşıyaka’da da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri büyük bir katılımla kutlandı. Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Berkhan Alptekin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Melih Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Büşra Koçak ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen etkinlikler, gazilerin yürüyüşüyle başladı.

Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğinde Karşıyaka Vapur İskelesi’nden başlayan kortej yürüyüşü, dernek binasına kadar sürdü. Halkın alkışlarla destek verdiği yürüyüş, gazilerin onuruna büyük bir saygı duruşu niteliğindeydi.

GAZİLERE ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ VE TÖREN

Yürüyüşün ardından Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi önünde, Kıbrıs Barış Harekâtı’na ait fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi. Karşıyaka Gençlik Merkezi öğrencilerinin katkılarıyla oluşturulan sergide, savaşın izleri ve gazilerin fedakârlıkları bir kez daha gözler önüne serildi.

Törene, dernek binasında devam edilirken Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı konuşma yaptı. Taşçı, gazilerin Türk ulusu için taşıdığı anlamı vurgulayarak, "19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak fedakârca savaşan gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür," dedi. Ayrıca tüm şehitler ve vefat eden gaziler için Mustafa Kemal Paşa Camii Müezzini Şuayip Coşkun tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

“KAN DÖKÜLEREK VATAN OLAN BU TOPRAKLAR”

Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, konuşmasında 19 Eylül’ün Türk milleti için taşıdığı büyük önemi şu sözlerle dile getirdi:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanmasının ardından, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesi, Türk ulusunun büyük öndere olan minnet ve şükran duygularının bir ifadesidir. Bu topraklar, kan dökülerek vatan olmuştur ve Türk milleti tarafından daima korunacaktır. 19 Eylül, gazilerimizin onurlandırıldığı ve fedakârlıklarının hatırlandığı bir gündür.”

Taşçı, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Hiç düşünmeden vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimiz ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve mutluluklar diliyoruz.”

GENÇLERDEN GAZİLERE MÜZİK DİNLETİSİ

Törenin devamında, Karşıyaka Gençlik Merkezi öğretmeni Muhammet Esmer ve gönüllü genci Muaz Korkmaz’ın bağlama eşliğinde sunduğu müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Ardından Gençlik Merkezi öğrencileri Kaan Öztürk, Ravza Özipek ve Berra Masal Ağırdemir’in piyano performansları katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Mustafa Yurdayar’ın yönetimindeki gençlik korosu ise törende şarkılar ve türküler seslendirerek etkinliği sonlandırdı.

Gaziler Günü etkinlikleri, gazilere duyulan minnetin ve halkın bu özel güne verdiği önemin bir kez daha altını çizdi. Karşıyaka halkı, gazilere olan borcunu alkışlarla ve büyük bir katılımla ifade etti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.