Takip Et
  • 22 Ekim 2024, Salı 18:24

“Yerli ve milli usta istiyorsanız...”

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Türkiye'nin yerli ve milli usta yetiştirmesinin önemine dikkat çekerek, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin çözülmesi gerektiğini belirtti. "Yerli ve milli usta istiyorsanız, staj ve çıraklık sigorta başlangıcını kabul edin" çağrısında bulunan federasyon, mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

Federasyon, mağduriyetlerinin yıllardır görmezden gelindiğini ve bu sorun çözülmeden durmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Yapılan açıklamada, "Staj ve çıraklık sigortası mağdurları olarak haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Göz ardı edilen mağduriyetimiz, yerel seçimlerin sonuçlarıyla kendini bir kez daha gösterdi," denildi.

“Haklıyız ve Mücadelemiz Devam Edecek”

Federasyon, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının görmezden gelindiğini ancak bu mağduriyetin büyük bir sel gibi büyüdüğünü belirterek, "Siz belki görmüyorsunuz ama Niagara Şelalesi durmuyor. Biz de durmuyoruz. Seçimler, haklı mücadelemizin gücünü bir kez daha gösterdi" ifadeleriyle seslerini duyurdu.

"3308 Sayılı Kanun Düzenlenmeli"

Federasyon, 3308 sayılı kanun kapsamında sigortalı olarak çalışmış stajyer ve çırakların haklarının tanınmasını istiyor. Özellikle E-Devlet sisteminde görülen “4A Tescil Başlangıç” tarihinin, "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan mağdurlar, bu taleplerinin yerel seçimlerde bir sınavdan geçtiğini ve siyasetçilerin bu sorunu çözmek zorunda olduğunu vurguladı. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.