Takip Et
  • 22 Ekim 2024, Salı 15:49

Tes-İş Samsun Şubesi, 'Zordayız, Geçinemiyoruz' basın açıklamasına katıldı

Tes-İş Samsun Şubesi, Türk-İş’in Ankara’da düzenlediği “Zordayız, Geçinemiyoruz” temalı basın açıklamasına büyük bir katılım gösterdi. Şube Başkanı Emrah Baylan liderliğinde, 6 otobüs dolusu sendika üyesiyle birlikte etkinliğe katılan Tes-İş Samsun Şubesi, işçilerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti. Coşkulu katılımlarından dolayı tüm üyelere teşekkür eden Baylan, dayanışmanın önemini vurguladı.

Altınkaya HES Çalışanları da Katıldı

Basın açıklamasında, Altınkaya HES (Hidroelektrik Santrali) çalışanları da yer aldı. Tes-İş Sendikası Baş Temsilcisi Kenan İşman, yaptığı açıklamada enerji sektörünün ülke için hayati önem taşıdığını belirtti. İşman, "Enerji santralleri ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin geleceğini lütfen satmayın" diyerek, enerji santrallerinin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Ergün Atalay İşçilerin Taleplerine Dikkat Çekti

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, basın açıklamasında yaptığı konuşmada işçilerin çeşitli mağduriyetlerine dikkat çekti. Atalay, özellikle staj ve çıraklık mağduriyetleri, maaşlardan kesilen vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve taşeron işçilere kadro talepleri üzerinde durdu. Hükümete, bu konulara ilişkin çözüm getirilmesi çağrısında bulunan Atalay, işçilerin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorluklara karşı somut adımlar atılmasını istedi.

İşçi Hakları İçin Güçlü Bir Platform

Bu eylem, işçilerin yaşadıkları ekonomik zorluklara ve sosyal adaletsizliklere karşı seslerini duyurdukları önemli bir platform oldu. “Zordayız, Geçinemiyoruz” temalı etkinlik, işçi hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratırken, taleplerin hükümetin gündemine taşınmasına da vesile oldu. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.