Takip Et
  • 5 Ekim 2024, Cumartesi 09:39

Efeler’in 2025-2029 Stratejik Planına onay

Efeler Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda önemli kararlar aldı.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Yetişkin, "Kadın cinayetleri toplumda derin yaralar açıyor. Bir hukukçu ve eski baro başkanı olarak bu duruma çok üzülüyorum. Cezaların ağırlaştırılması ve infazın daha etkin hale getirilmesi gerektiğine inanıyorum. İnfaz Kanunu, cinayetler ve çocuklara yönelik istismar gibi suçlar için affa dönüştürülmemelidir," dedi.

Toplantıda, Efeler Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planı oy birliğiyle kabul edildi. Bütçesi 3 milyar 220 milyon TL olarak belirlenen planın yanı sıra 2025 Mali Yılı Performans Programı ve 2025-2027 Bütçe Tasarısı da meclisten geçti.

Başkan Yetişkin, sosyal belediyecilik anlayışını vurgulayarak, "Yeni stratejik planımızı ekonomik koşulları dikkate alarak hazırladık. Vatandaşlarımızla daha yakın olmayı hedefliyoruz. Hep birlikte Efeler halkına en iyi hizmeti sunarak, huzurlu bir Efeler yaratmak istiyoruz," şeklinde konuştu. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.