Takip Et
  • 5 Ekim 2024, Cumartesi 09:40

Söke Ticaret Borsası, Başkan Hisarcıklıoğlu’nu ağırladı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlundan  Söke Ticaret Borsasına Övgü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odası'nın 50. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Söke Ticaret Borsasına övgüler yağdırdı. Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretleme alan Söke Pamuğu ve bölgeye kazandırılan lisanslı depoculuk hizmetleri nedeniyle borsayı takdir etti.

Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel ve borsa yönetimi tarafından karşılanan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, borsada en çok işlem yapan işletmelere plaket vererek teşekkür etti. Söke Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Nejat Sağel, Hisarcıklıoğlu’nu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Söke’ye kazandırılan anaokulu için teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada Söke Pamuğu'nun artık bir marka haline geldiğini belirterek, "Söke Ticaret Borsamız büyük başarılara imza attı. Söke Pamuğu, Avrupa Birliği'nde tescilli olan tek pamuk biliyor musunuz? Bu başarıyı sağlayan da Söke Ticaret Borsamızdır. Artık Söke Pamuğu, dünya piyasalarında markalaşma yolunda daha fazla değerle satılacak. Mısır pamuğundan üretilmiş ürünler nasıl daha yüksek fiyata satılıyorsa, yarın Söke Pamuğu da aynı noktaya gelecek" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı, Söke Ticaret Borsası tarafından tescil edilen Söke Pamuğu'nun bir yıl gibi kısa bir sürede Avrupa Birliği tarafından tescillendiğini ve bu başarının bölgeye önemli katkılar sunduğunu ekledi. Hisarcıklıoğlu, "Lisanslı depoculuk hizmetiyle de Söke Ticaret Borsası, dünya çapında 5 yıldızlı bir borsa haline gelmiştir" dedi.

Tören sırasında tarım ve hayvancılığın önemine de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu sektörlerin her zaman ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu vurgulayarak, üreticilere tarım ve hayvancılıktan vazgeçmemeleri çağrısında bulundu.

Törenin ardından, borsada en fazla işlem yapan işletme sahiplerine plaket takdim edildi ve lisanslı depo gezildi. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.