Takip Et
  • 4 Ekim 2024, Cuma 11:01

"CHP’li Şahin’in bunlardan haberi yok sanırım"

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, kanser vakalarından 7 kişinin öldüğü mahalledeki su analiz sonuçlarını paylaşırken, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’e de, “Ah ah Sayın Şahin yine yanlışsın, yine algının kralını yapıyorsun. Bunlardan haberin yok sanırım. Gün gün sonuçlar ortadayken bu tür açıklamalar çok yersiz” dedi.

Aydın’ın Çine ilçesi Tepeköy Mahallesi’nde 2024 yılında 7 kişi kanser vakaları nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun üzerine Mahalle Muhtarı Mehmet Duman, ilgili kurumlardan şebeke sularının analizini istemişti. Yapılan analizlerde ise, kimyasal kirlilik tespit edildi.

‘KONU İLE İLGİLİ ASKİ’YE UYARI YAZISI YAZILMIŞTIR’

Çine Tepeköy Mahallesi'nde Muhtar Mehmet Duman’ın ‘köy sularının kirliliği’ şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince 2 kaynak suyundan numune alındığını hatırlatan AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, kendilerine ulaşan sonuçta; ‘23 Eylül de alınan numunede fiziksel ve kimyasal kirlilik görülmüştür, gerekli uyarı yapıldıktan sonra ASKİ tarafından yapılan klorlama sonucunda, 27 Eylül de alınan tekrar numunesinde kaynak suyunda içme olarak kullandıkları fiziksel kirlilik düzelmiş, artezyen suyunda kimyasal kirlilik devam etmiştir. Konu ile ilgili ASKİ’ye uyarı yazısı yazılmıştır’ raporu düzenlendiğini hatırlattı.

“SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ”

Mahalle’de yaşanan bu sorunun gündeme gelmesinin ardından CHP’li Tayfun Şahin’in, “Bu tamamen bir algı yaratmak ve yapılan hizmetleri çekememekten kaynaklı bir durumdur. Tepeköy mahalle sakinlerimizin bu olaydan etkilenmemelerini ve sağduyulu olmalarını temenni ediyorum” ifadeleri ile sosyal medya hesabından bir açıklama yaptığını söyleyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Şahin’in açıklamasını suçluluk psikolojisi olarak değerlendirdi.

“YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR”

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin görev ve sorumluluğu bünyesindeki şebeke suyunun bu durumun umursamazlık, iş ahlakından yoksunluk olarak değerlendiren AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, “Ah ah Sayın Şahin yine yanlışsın, yine algının kralını yapıyorsun. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali ASKİ’nin, Büyükşehir Belediyesi'nin hatasını, iş bilmezliğini yanlış yönlendirmelerle kapatmaya çalışıyorsun. Hemşerilerimizin sağlığını ilgilendiren önemli bir konuyu sulandırmaya çalışıyorsun. Yapma!! Bu iş duyumlarla olmaz. Vatandaşın çağrısı ve Tepeköy Muhtarımızın şikayet dilekçesi üzerine sağlık müdürlüğümüzün ekipleri hemen müdahil oldular” sözlerine yer verdi.

“ÖZÜR DİLEYEBİLECEK CESARETİN VE ERDEMİN VAR MI?”

Mahallede kullanılan 2 ayrı şebeke suyunun teknik ölçümlerin yapıldığını söyleyen Başkan Kandemir, “Filtresinin olmadığı, yeterli klorlamanın yapılmadığı şebeke borularının içinde mangan değerinin normalinden 100 katı olduğu tespit edildi. Tepeköylü hemşerilerimizin endişelerinin yersiz olmadığı, şebeke suyunun sıkıntısı gün yüzüne çıkarıldı. Sizin umursamaz iş ahlakınızdan dolayı halk sağlığının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm mahallelerimizde bu kontroller sağlık müdürlüğünce denetimler artacak. Bunlardan haberin yok sanırım. Gün gün sonuçlar ortadayken bu tür açıklamalar çok yersiz. Hodri meydan!! Yapılan ölçümler ve analizlerde şebeke suyu temiz çıkmadıysa ki çıkmadı, Çineli hemşerilerimden, Tepeköylü hemşerilerimden özür dileyebilecek cesaretin ve erdemin var mı?” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.