Takip Et
  • 4 Ekim 2024, Cuma 11:14

Aydın’ın ilk kadın pide ustası

Aydın’da yıllardır erkeklerin hakim olduğu pidecilik sektöründe büyük bir ilke imza atan Şefika Horoz, abisinin anısına hayalini gerçeğe dönüştürdü. Şehrin ilk kadın pide ustası olan Horoz, 5 yıllık deneyimiyle kendi mekanını açarak hem ustalığını kanıtladı hem de abisi "Jilet Mustafa" ile birlikte kurdukları hayali tek başına gerçekleştirdi.

"ABİMİN ADINA HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Şefika Horoz, pidecilik sektörüne adım atma hikayesini şu sözlerle anlattı: “Bizim ailede erkekler hep pideciydi, ama kadın olarak bu işe giren ilk kişi benim. İlk ustam Halim Usta sayesinde başladım, Allah razı olsun ondan. 5 yıldır farklı yerlerde çalıştım, ama hep kendi yerimi açmayı hayal ettim.”

Horoz’un en büyük isteği, abisi Jilet Mustafa ile birlikte bir işletme açmaktı. Ancak abisini 7 ay önce bir trafik kazasında kaybetmesi bu hayale gölge düşürdü. Horoz, abisinin anısına hayallerinden vazgeçmeyip mekanını açtı: “Abimle birlikte bir yer açmak istiyorduk, ama nasip olmadı. Onun adına hayalimizi gerçekleştirdim. Eminim ki yattığı yerde huzurludur.”

AYDIN’IN İLK KADIN PİDE USTASI

Şefika Horoz, Aydın’da ocak başına geçip pide yapan ilk kadın olma özelliğini taşıyor. Bu durumu şöyle ifade ediyor: “Aydın’da birçok kadın belki işletme açmıştır, ama ocak başında hamur açıp pideyi pişiren bir kadın daha görmedim. Bu anlamda ilk olduğum için gururluyum.”

İşletmesinde ailesiyle birlikte çalıştığını belirten Horoz, gelecekte çırağını yetiştirmeyi planlıyor: “Eşim, oğlum ve abimin oğlu ile birlikte çalışıyoruz. Çırak yetiştirmek için belgelerimi aldım, ileride öğrenci almayı düşünüyorum.”

"HER ŞEYİ KENDİM HAZIRLIYORUM"

Şefika Horoz’un işletmesi, sunduğu lezzetlerle de dikkat çekiyor. Horoz, işletmesinde her şeyi kendi elleriyle hazırladığını vurgulayarak, “Mezeler, salatalar, turşular, pideler, pizzalar… Hepsini ben hazırlıyorum. Kıymalı, kuşbaşılı, peynirli pide çeşitlerimiz var. Ayrıca pizza, künefe, kiremitte köfte gibi lezzetler de menümüzde bulunuyor. Kıymamı ve sucuğumu en kaliteli kasaptan alıyorum, tüm malzemeler taze ve kaliteli” dedi.

"KADINLAR YILMASIN"

Şefika Horoz, kadın girişimcilere de cesur olmaları yönünde çağrıda bulundu. “Kadınlara şunu söylemek istiyorum, hiçbir zaman yılmasınlar. Eğer bir şey çok istenirse, sonunda Rabbim mükafatını veriyor. Mücadele etsinler, korkmasınlar. Ben de maddi ve manevi zorluklar yaşadım, ama şu an hayalimi gerçekleştirdim.”

Abisinin anısını yaşatarak işini sürdürdüğünü dile getiren Horoz, “Abim şu an yanımda olsaydı çok mutlu olurdum. Mekanımda onun varlığını hissediyorum. Her yerde fotoğrafları var. Abimle olan hayalimizi gerçekleştirdiğim için huzurluyum” dedi. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.