Takip Et
  • 4 Ekim 2024, Cuma 12:16

Hakan Ülken TOGG yönetiminde

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yönetiminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsilen görev yapan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, görevini Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken'e devretti. Aydınlı Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un oğlu, Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç da TOGG yönetimine girdi.

Türkiye’nin yerli otomobil girişimi olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, sanayi dünyasının önde gelen isimlerinden Fuat Tosyalı seçildi. Tosyalı, bu görevi Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan devralarak TOGG’un küresel pazarlara açılma hedefini vurguladı.

Gebze Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen TOGG’un Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, yönetim kurulunda bayrak değişimleri yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsilen görev yapan Hisarcıklıoğlu, görevini Hakan Ülken'e devretti. Anadolu Grubu'nu temsilen Tuncay Özilhan’ın yerine Talip Altuğ Aksoy, Zorlu Grubu'nu temsilen Bekir Cem Köksal'ın yerine Olgun Zorlu geçti.

Yeni yönetim kurulu ise Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, Kamilhan Süleyman Yazıcı, Talip Altuğ Aksoy, Ali Taha Koç, Şerif Yavuz Tosyalı, Şenol Kazancı, Olgun Zorlu ve Hakan Ülken’den oluştu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine ise Ahmet Nazif Zorlu seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Fuat Tosyalı, yaptığı açıklamada, TOGG’un küresel pazarlara açılma hedefini dile getirerek, “2025 yılında başlayacak olan ihracatımızla, TOGG’un küresel bir teknoloji markası haline gelmesi için çalışacağız” dedi. Ayrıca, Hisarcıklıoğlu ve Tuncay Özilhan’ın projeye olan katkılarından ötürü teşekkür eden Tosyalı, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Görevi devreden Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG’un kısa sürede elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve millete verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, TOGG'un marka bilinirliği ve başarısının artarak devam etmesini dilediğini vurguladı. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.