Takip Et
  • 14 Nisan 2025, Pazartesi 15:48

Şehit Uzman Çavuş Tokyürek’in naaşına 3 yıl sonra ulaşıldı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 2022 yılında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşı, 3 yıl süren arayışın ardından bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 7 Temmuz 2022'de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Nurettin Tokyürek'in aziz naaşına ulaşılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Alınan bilgilere göre, şehidin cenazesi bugün akşam saatlerinde hava yoluyla Erzurum Askeri Havaalanı’na getirilecek. Tokyürek için 15 Nisan Salı günü Narmanlı Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Şehit, son yolculuğuna memleketi Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Sığırlı Mahallesi’nde uğurlanacak. (İHA) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.