Takip Et
  • 13 Mayıs 2024, Pazartesi 10:56

Özgür Özel'den 'Arapça tabela' çıkışı: 'Kur'an dilidir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Suriyeli meselesi ve Arapça tabelalar'' konusunda CHP'li belediyelerin almış oldukları kararlara ilişkin "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, geçen günlerde HaberTürk’te katıldığı yayında seçim sonrası AKP’den CHP’ye geçen çoğu belediyede, kentlerde bulunan Arapça ilan ve tabelaları sökme kararlarını değerlendirmişti. Özel’in sözleri sosyal medyada gündem oldu.

‘ARAPÇA KUR’AN DİLİDİR’

Özel, “O tabelada ne yazdığına bakmak da lazım. Bir insanın anadilinde aldığı hizmeti anlamasını kolaylaştırıyorsa bu bir haktır. Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir. Gidip de belediye başkanı eliyle o tabelayı indirmemeli” ifadelerini kullandı.

Özel, Suriyelilerle ilgili “Suriyeli meselesi yerel yöneticilerin çözebileceği bir mesele değil. Nikah kıymamakla Suriyelileri memleketlerine yollayamazsınız” şeklindeki konuştu. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.