Takip Et
  • 24 Haziran 2024, Pazartesi 17:29

Adnan Menderes'in evinin hali yürek burkuyor

Demokrasi Şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in Aydın'ın Koçarlı İlçesine bağlı Çakırbeyli Mahallesindeki çiftlik evinin içler acısı hali, görenlerin yüreğini burkuyor.

Bir zamanlar Türkiye için önemli kararların alındığı, yakın tarihe kadar da cıvıl cıvıl ve kapısı her gelene açık olan çiftlik ev ve bahçesi, son yıllarda ilgisizlikten adeta mezbeleliğe dönüştü.

Çoğu Aydınlı gibi, bu duruma üzülen Reşat Sinan isimli vatandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Dün Çakırbeyli pazarından dönüşte Adnan Menderes’in evinin önünden geçerken ortamın halini görünce içim cız etti ve bu fotoğrafı çektim.Eskiden Aydın bey hayatta iken yazları Ankara’dan buraya geldiğinden çiftlik evi hep bakımlı olur kendisini babamla ziyarete gittiğimde hep içimi tuhaf bir duygu kaplardı.

Öyle veya böyle bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi figürlerinden birinin nefes aldığı yerler böylemi olmalı?

Adamın doğup büyüdüğü yerler bakımsız,son nefesini verdiği ada ise turizm için betona dönüştürülmüş durumda.Şimdi bana 'muhteşem bir müzesi' var diyecekler peki orada bir madalya ve bir kalem haricinde Menderes’e ait başka bir obje var mı? Orası modern bir dokümantasyon merkezi gibi sanki. Üzülmemek elde değil" (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.